Antena Meniu Search
x

Copil legat cu funia de uşa centrului de plasament

Centrele de plasament devin, încă o dată, loc de tortură pentru copiii de acolo. Un băiat cu handicap grav a fost legat cu sfoara, de o uşă metalică chiar de asistenta care ar fi trebuit să-l îngrijească

Vezi și

Centrele de plasament devin, încă o dată, loc de tortură pentru copiii de acolo. Un băiat cu handicap grav a fost legat cu sfoara, de o uşă metalică chiar de asistenta care ar fi trebuit să-l îngrijească

S-a întâmplat în Bucureşti, în sectorul 6. Iar centrul e-n aceeaşi curte cu. Protecţia Copilului. Nimeni n-a văzut că drepturile celor mici sunt încălcate. Doar locatarii din blocurile vecine, care au filmat scenele şocante. Procurorii au pornit ancheta. 

Prins ca un animal, copilul de 13 ani se zbate. Renunţă după un timp şi aşteaptă. Să fie salvat. Este un copil cu probleme de sănătate mintală, "îngrijit" prin metoda LEGĂRII, la un centrul de plasament din sectorul 6 al Capitalei.

Vecinii au fost martori. 12 copii sunt ţinuţi în acest centru. Iar două infirmiere şi o asistentă ar fi trebuit să aibă grijă de ei.

Culmea, nu s-a respectat nici procedura moralităţii. Copilul a fost legat chiar sub ochii directorului de la Direcţia pentru Protecţia copilului. Centrul de plasament şi această instituţie care trebuie să apare drepturile minorilor sunt în aceeaşi curte. Directorul ar fi putut să privească pe geam şi să descopere cum sunt trataţi copii. Zi de zi.

Teoretic, angajatele din centrele de plasamanet sunt testate psihologic. Practic, vor fi testate de poliţişti acum. Şi riscă să-şi pierdă locul de muncă. Parchetul de pe lângă Judectoria sectorului 6 a deschis un dosar penal. Iar asistenta şi cele două infiemiere sunt suspectate de rele tratamente aplicate minorilor.

Toate angajatele care lucrează în centrele de plasament vor fi instruite periodic. Iar Autoritatea pentru Protecţia Copilului va face controale mai dese. Nu o dată pe an ca până acum. Iar ca să aibă mereu un ochi vigilent, inspectorii care apără drepturile copiilor au decis să monteze şi camere video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Copil legat cu funia de uşa centrului de plasament