Antena Meniu Search
x

Copil născut cu malformații: medicul regretă, iar părinții sunt împietriți de durere

Medicul acuzat de malpraxis, după ce a adus pe lume un copil cu malformaţii, deşi garantase că e perfect sănătos, a rupt tăcerea

Vezi și

Medicul acuzat de malpraxis, după ce a adus pe lume un copil cu malformaţii, deşi garantase că e perfect sănătos, a rupt tăcerea. A vorbit cu părinţii bebeluşului, dar şi cu reporterii Observator. 

Spune că îi pare rău pentru situaţie şi respinge ipoteza că cineva ar putea să schimbe copilul, la naştere. De vină ar fi aparatura veche şi poziţia în timpul ecografiei. Nimeni nu a vrut. Şi nimeni nu şi-a închipuit că ziua în care se va naşte băieţelul, bucuria va fi umbrită de o nenorocire. Doctorul care supraveghea sarcina spune că nu a văzut nimic alarmant, la ecografii. La ecografii, din cauza poziţiei posterioare fetale, adică copilul era cu coloana în sus, către abdomenul mamei, la examinarea fătului nu s-au decelat malformaţiile respective.

Bebeluşul s-a născut cu inima pe dreapta. În ziua în care mama lui a fost externată, fără să-l vadă vreo secundă, a fost supus unui nou control. Medicii au descoperit şi alte probleme.

Medicul acuzat de malpraxis s-ar fi oferit să plătească operaţiile copilului. Chiar şi aşa, părinţii vor depune două plângeri penale. Prima, ca să li se demonstreze că bebeluşul e într-adevăr fiul lor şi nu a fost schimbat la naştere. A doua, pentru malpraxis. O anchetă va face şi Colegiul Medicilor.

Ecografiile vor fi analizate de un alt expert. În România, Colegiul Medicilor judecă anual trei cazuri similare cu cel al părinţilor din Buzău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Copil născut cu malformații: medicul regretă, iar părinții sunt împietriți de durere