Antena Meniu Search
x

Copilă dispărută după ce a fost la săniuş a fugit de acasă să vadă cum e la oraş

A vrut să vadă cum e la oraş. Avea 12 ani şi 15 lei în buzunar. A plecat de acasă, de la ţară, a plătit transportul şi a ajuns în Iaşi. Părinţii, poliţia şi jandarmii au căutat-o două zile neîntrerupt.

Vezi și

Şi au găsit-o amărâtă, îngheţată şi nemâncată într-o scară de bloc din oraş. Fetiţa cu chibrituri de la Iaşi se numeşte Mirela. Acum e bine, la adăpost şi la căldură. Iată şi povestea ei înduioşătoare.

A fost joaca unui copil de-a aventura. Şi-a lăsat sania lângă casa părintească şi a plecat în excursie spre o lume nouă. La 12 ani, Mirela a vrut să vadă oraşul, blocurile, străzile aglomerate. Până să rătăcească speriată şi înfometată în jungla de beton, a fost filmată la început de drum.

Mirela a plănuit totul în mintea ei de copil şi a plecat. Fără să spună nimănui nimic. Disperată, mama ei a dat alarma când a văzut că fata nu i se întoarce acasă.

Orice scenariu putea sta în picioare, chiar şi unul tragic. Cu portretul fetei în mână, poliţiştii au oprit şoferi şi căruţaşi din drum. Aceleaşi întrebări.

Mirela se pierduse deja pe străzile din oraş. Poliţiştii au dat peste ea azi noapte. Era ascunsă într-o scară de bloc. Înfometată, speriată, departe de uliţa ei şi de cei cinci fraţi.

Hainele subţiri şi încălţările de vară nu au protejat-o de frig. A fost dusă într-un centru de minori, unde a mâncat prima oară după două zile.

Fata se va întoarce acasă, la mama ei. Odată cu ea va veni şi o echipă de la Protecţia Copilului să se asigure că nu are de ce să mai fugă de acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Copilă dispărută după ce a fost la săniuş a fugit de acasă să vadă cum e la oraş