Antena Meniu Search
x

Copilaş de 2 ani salvat de la moarte sigură de un poliţist SAS, în Prahova

Un copilaş de 2 ani a fost salvat de la moarte sigură de un poliţist SAS, în Prahova. Mama băieţelului a ieşit cu el în stradă urlând, îngrpzită că nu mai respiră.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 24.02.2020, 11:02

Copil salvat de un poliţist
Copilaş de 2 ani salvat de la moarte sigură de un poliţist SAS, în Prahova - Facebook
  • Un poliţist în timpul liber a salvat cu copil de 2 ani.
  • Mama a ieşit la poartă strigând disperată, copilul nu mai respira.

Un copilaş de 2 ani a fost salvat de la moarte sigură de un poliţist SAS, în Prahova. Mama băieţelului a ieşit cu el în stradă urlând, îngrpzită că nu mai respiră.

Un poliţist din Serviciul de Acţiuni Speciale a fost duminică salvatorul unui copil de 2 ani care nu mai respira. Mama lui a ieşit cu copilul în braţe din curte, strigând disperată. Georgian se ducea la magazin şi a intervenit imediat. Corpul Naţional al Poliţiştilor a povestit toată întâmplarea, pe pagina de Facebook.

"Felicitări lui Georgian Vintilă din cadrul SAS Prahova pentru stăpânirea de sine și prezența de spirit cu care a acționat reușind să salveze un copil de doi ani, care se înecase cu mâncare!

În această după-amiază, în jurul orelor 16.00, colegul nostru agentul șef principal de poliție Vintilă Georgian, aflat în timpul liber, se îndrepta spre un magazin împreună cu fiul său. La un moment dat, a observat o femeie care a ieșit dintr-o curte țipând. Femeia avea un copil leșinat în brațe și striga disperată după ajutor. 

Colegul nostru nu a stat o clipă pe gânduri și i-a sărit femeii în ajutor. A luat copilul și i-a făcut mai multe manevre Heimlich. După primele manevre copilul a început să respire. Polițistul nostru a continuat manevrele de deblocare a căilor respiratorii aproximativ 10 minute, timp în care a sosit și un echipaj SMURD și o ambulanță. Salvatorii medicali au preluat copilul și l-au monitorizat aproximativ o jumătate de oră și au decis că acesta și-a revenit complet și nu mai trebuie transportat la spital.

"Am făcut totul din instinct, nu am o pregătire specială pentru prim ajutor, am acționat gândindu-mă că puteam fi eu în locul femeii.", ne-a spus colegul nostru.", e postarea de pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Copilaş de 2 ani salvat de la moarte sigură de un poliţist SAS, în Prahova