Antena Meniu Search
x

Copilul obez din Craiova, la terapie intensiva

Copilul obez de la Craiova trece, din nou, prin momente delicate. A fost internat de urgenta dupa ce l-a doborat febra. Practic, din cauza greutatii lui, o simpla raceala l-a trimis la terapie intensiva

Vezi și

Alexandru a racit. Temperatura i-a ajuns la 39 de grade, asa ca mama lui a chemat ambulanta. A fost dus la Spitalul Judetean si internat de urgenta.

“M-au adus in Terapia Intensiva. Zice - il ducem in Terapie Intensiva ca e caz de Terapie Intensiva”, a marturisit mama baiatului. Decizia luata de medici are o explicatie simpla: obezitatea il impiedica pe pustiul de sase ani sa respire asa cum trebuie, iar la creier nu-i mai ajunge suficient oxigen. Asa ca are nevoie de monitorizare permanenta. “Creierul este mai prost oxigenat si in afara acestui simptom febril. Starea lui este imprevizibila. patologie complexa”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Craiova.

Alex, pustiul care la sase ani cantareste peste 80 de kilograme, nu are, inca, un diagnostic final. Sufera de obezitate morbida, dar medicii din Bucuresti, unde a fost ingrijit pana acum trei saptamani, banuiesc ca are si o boala genetica. Testele de laborator care vor confirma sau nu afectiunea vor fi gata peste cateva zile. Cu ele in fata, doctorii vor stabili daca baiatul trebuie operat. Insa, pana atunci, Alex trebuie sa reziste in fata unei banale infectii.

De mai bine de o luna, Alex e la dieta. O cura care trebuie sa-i reduca greutatea cu 4-5 kilograme in fiecare saptamana. “Copilul s-a simtit bine, tinem regimul copilului, a dat jos 4-5 kilograme, se cunoaste”, a spus mama lui Alexandru.

E o lupta cu kilogramele in plus, contra cronometru. O cursa pe care fratele lui Alexandru, diagnosticat tot cu obezitate morbida, a pierdut-o acum trei ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Copilul obez din Craiova, la terapie intensiva