Antena Meniu Search
x

Copilul rănit de un copac, chiar în Noaptea de Înviere, se afla în grija statului

Cei de la complexul de servicii sociale în care locuieşte l-au dat dispărut la poliţie de câteva zile. Se putea plimba ori de câte ori voia pentru că nimeni n-a reuşit să-i înţeleagă situaţia. Şi, până la urmă, autorităţile l-au găsit. Abia după ce a fost la un pas de moarte.

Vezi și

 Florin era singur pe străzi de zile bune când a avut ghinionul să fie la momentul şi în locul nepotrivit. Duminică dimineaţa, pe Bulevardul Kiseleff. Un copac în cădere l-a lovit şi l-a trimis în spital.

La prima vedere, un ghinion. În spatele lui, un sistem întreg care nu reuşeşte să îşi vindece rănile. O serie lungă de schimbări care au făcut posibil ca un copil cu tulburări de comportament să fie nesupravegheat.

Astăzi, Florin s-a întors ACASĂ, la Complexul de Servicii Sociale "Sfântul Nicolae" din Sectorul 1 al Capitalei, de unde a plecat în urmă cu o săptămână. Acolo am mers şi noi să cerem explicaţii, dar uşile au rămas închise.

Nici nu am părăsit bine centrul, că porţile, la început deschise, au fost încuiate. Florin este unul dintre copiii care şi-au trăit primii ani din viaţă în Leagănul Ecaterina, desfiinţat în 2005.

La fel ca mulţi dintre colegii lui, nu a reuşit să depăşească traumele din leagăn. Protecţia Copilului din Sectorul 1 i-a căutat un asistent maternal cu care Florin să se obişnuiască.

Nu a reuşit, aşa că a revenit în centru. Prea. sănătos ca să fie închis cu măsuri speciale, dar imposibil de adaptat la viaţa obişnuită, Florin e prins într-un sistem care pentru el nu are o soluţie clară. Iar lui Florin şi celor ca el li se poate întâmpla orice, oricând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Copilul rănit de un copac, chiar în Noaptea de Înviere, se afla în grija statului