Antena Meniu Search
x

Mărturii cutremurătoare despre Cornel Marinescu şi Sorin Bochiş, cei doi piloţi prăbuşiţi la Suceava

Cornel Marinescu şi Sorin Bochiş erau împreună aşii acrobaţiei aviatice. Aveau experienţa a mii de ore de zbor. Unul a reprezentat România la Campionatul Mondial de Acrobaţie Aviatică, celălalt a făcut acrobaţie pe MIG-uri, iar acum era instructor de zbor.

Vezi și

Cornel Marinescu şi Sorin Bochiş erau împreună aşii acrobaţiei aviatice. Aveau experienţa a mii de ore de zbor. Unul a reprezentat România la Campionatul Mondial de Acrobaţie Aviatică, celălalt a făcut acrobaţie pe MIG-uri, iar acum era instructor de zbor. Urmau să fie surpriza mitingului aviatic de la Suceava. Şi făcuseră exerciţiul periculos în urmă cu doar o lună, la Timişoara. Astăzi, o greşeală le-a frânt zborul. 

Cornel Marinescu şi Sorin Bochiş şi-au pus ani întregi de experinţă în pilotaj, într-o formulă de acrobaţie pe care au exersat-o, sub ochii publicului, pentru prima oară, la Timişoara, în luna iunie a acestui an. "Este primul zbor în formaţie. Echipa s-a reunit de abia ieri. În premieră naţională, vă rugăm să-i aplăudăm pe SkyBolt!" 

Împreună pe cer au fost trupa Asalt. La Timişoara au făcut un show aviatic de excepţie cu două aeronave de înaltă acrobaţie. Au adunat la sol aplauze şi emoţie.  

Au zburat în oglindă, la numai doi metri distanţă unul de celălalt. Un exerciţiu extrem de dificil. Atunci le-a reuşit. La Suceava, însă, i-a aruncat într-un picaj periculos. 

Cornel Marinescu a fost găsit mort. Avea 60 de ani şi era un as al acrobaţiilor aeriene. A reprezentat România, în anii 90, la Campionatul Mondial de Acrobaţie. În formula pregătită pentru mitingul aviatic de la Suceava, pe experienţa lui se baza şi Sorin Bochiş, partenerul de zbor. 

A fost pilot de Boeing şi membru al formaţiei de zbor Hawks of Romania. I-a plăcut pericolul la manşă. Cu acrobaţiile lui, a făcut senzaţie. 

Pentru colegul lui, Sorin Bochiş, pilotajul a fost o pasiune din copilărie. A luat primele lecţii de zbor la vârsta de 14 ani. Se ascundea în cabina tatălui, care era pilot şi el, de când avea patru ani. Şi zbura. Se simţea mai bine în aer, decât pe pământ. 

A învățat să facă acrobații pe MIG-uri, iar în 1997 a părăsit Armata. În America și-a luat licența de pilot pe avioane civile. În 2001, a revenit în ţară şi a deschis o şcoală de pilotaj la Timişoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mărturii cutremurătoare despre Cornel Marinescu şi Sorin Bochiş, cei doi piloţi prăbuşiţi la Suceava