Antena Meniu Search
x

Coronavirusul lasă cortina peste teatrul gălățean. O actriţă a fost confirmată cu COVID-19

La nici două zile după ce şi-a redeschis porţile pentru spectatori, Teatrul Dramatic din Galaţi şi-a coborât din nou cortina. Şi asta după ce o actriţă a fost confirmată cu COVID-19. Toţi colegii ei au intrat în izolare.

de Adrian Obreja

la 05.10.2020, 17:13

Vezi și
  • În sala, la spectacolul de vineri, au fost 160 de persoane.
  • Reprezentanții teatrului au datele de contact ale persoanelor care au fost la spectacol.

Aşa şi-a deschis porţile pentru spectatori, vineri, Teatrul Dramatic din Galaţi, după luni de zile în care a fost închis. Cu măsuri stricte de igienă- covoraşe cu dezinfectant, lămpi cu lumina ultravioletă, distanţare şi dezinfectatnt. Actorii au fost nerăbdători să urce pe scenă.

Oana Mogos- actriţă: Deşi am jucat şi afară, emoţiile pentru spectacolele dinăuntru sunt mult mai mari. Mă bucur, am auzit că sunt sold out, ceea ce e mare lucru şi sper să jucăm de acum înainte mult şi bine.

Actriţa principală însă nu va mai apuca să joace pe scenă o perioadă lungă. Şi asta pentru că imediat după spectacol a început să se simtă rău.

Şi-a făcut testul COVID şi a fost confirmată pozitiv. Pe lista de suspecţi se afla toti colegii ei, dar şi echipa tehnică. Aşa că la nici două zile de când a fost redeschis, teatrul şi-a închis din nou porţile.

Rodica Ajder- purtator de cuvant Teatrul Dramatic Galati: Conducerea teatrului a dispus imediat susoendarea întregii activități și a notificat DSP pentru a începe o anchetă epidemiologică în acest caz. Toți angajații care au intrat în conntact direct cu persoană depistat pozitiv sunt izolați la domiciliu și urmează protocoalele stabilite în astfel de situații.

În sala, la spectacolul de vineri, au fost 160 de persoane.

Având în vedere că majoritatea biletelor se cumpără online, reprezentanții teatrului au datele de contact ale persoanelor care au fost vineri la spectacol. Acestea urmează să primească un comuicat de presă prin care sunt sfătuite să-și monitorizeze starea de sănătate.

Conducerea teatrului trebuie să aştepte decizia autoritătilor locale cu privire la momentul când vor putea realua din nou activitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Coronavirusul lasă cortina peste teatrul gălățean. O actriţă a fost confirmată cu COVID-19