Antena Meniu Search
x

Video Coşarii din Mureş pregătesc hornurile pentru sezonul rece. Cum economisesc românii de pe urma curăţării coşurilor

Intoxicaţi cu monoxid de carbon sau arşi în propriile locuinţe. Sunt cazuri de care tot auzim, în sezonul rece, şi care au, de multe ori, aceeaşi cauză. Sobele sau hornurile care n-au fost curăţate sau verificate. Specialiştii spun că aceste măsuri de prevenire nu ne scutesc doar de accidente, ci ne ajută să facem şi economii.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 08:23

Vezi și

Unul se dezvoltă mai lent, altul mai rapid. Ambele ne pun, însă, viaţa în pericol. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost la un pas de moarte, anul trecut, din cauza coşurilor de fum necurăţate corespunzător sau defecte. De sobele fisurate care eliberează monoxid de carbon sau de coşurile înfundate, cauză a multor incendii, mulţi află când este prea târziu. 

"Cei mai mulţi dintre utilizatorii acestor sobe minimalizează sau ignoră complet curăţarea coşurilor de evacuare a fumului şi a gazelor fierbinţi", spune Dan Petru Daniel, ISU Mureş.

Curăţarea hronurilor ne poate salva viaţa

Curăţarea instalaţiilor de încălzire nu este doar o măsură de siguranţă. Este şi o sursă de economie într-o perioadă în care lemnele de foc s-au scumpit. "Va scădea consumul, ceea ce pe noi, pe toţi ne interesează în această perioadă"

Coşarii spun că este indicat să facem această curăţenie şi verificare într-un moment al anului care să ne ofere timpul necesar pentru a remedia eventualele fisuri sau probleme. "Recomandăm executarea serviciilor de curăţare a sistemelor de încălzire la ieşirea din sezonul rece şi nu la intrarea în sezonul rece. Din fericire tot mai mulţi români o fac atunci, în mai, în iunie", spune un coşar.

Numai în judeţul Mureş, anul trecut mai bine de o sută de incendii provocate de coşurile de fum necurăţate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Coşarii din Mureş pregătesc hornurile pentru sezonul rece. Cum economisesc românii de pe urma curăţării coşurilor