Antena Meniu Search
x

Cosmin, balerinul de matase al Romaniei, impresioneaza lumea baletului

A facut primii pasi de dans la patru ani si de atunci el si baletul sunt o fiinta. La numai 11 ani, ii place sa spuna ca atunci cand danseaza pluteste, intr-o lume a lui, departe de uman si firesc

Vezi și

Este viata de fiecare zi a lui Cosmin, supranumit si balerinul de matase al Romaniei, care a uimit o lume intreaga, iar acum se pregateste sa plece la Viena, cu o bursa completa de studii.

Isi asaza mainile, isi ia pozitia de inceput si zboara. Este momentul lui de libertate in care doar muzica il tine de mana. “Cand eram mic, imi placea sa dansez prin casa, ma ridicam pe varfuri si parintii imi ziceau ca asta e o chestie neobisnuita la un baiat. Si s-au gandit sa ma dea la balet”. O clipa de inspiratie care avea sa ii schimbe viata lui Cosmin. Primii pasi de balet i-a facut la patru ani si de atunci el insusi e dans. “Atunci cand dansez simt ca zbor, simt ca plutesc, adica sunt eu”.

Si-a uimit, rand pe rand, parintii, profesorii si colegii, iar talentul lui a depasit de mult timp granitele tarii. Asa se face ca balerinul de matase al Romaniei se pregateste acum sa plece la Viena, unde a primit o bursa completa de studii. “In Romania baletul este ca un fel de serbare. Nu are atat promovare incat sa se bucure de el si oamenii care nu il inteleg. Ei nu il inteleg pentru ca nu au avut ocazia sa vada”, explica baiatul.

Nici nu o vor avea atat timp cat scoala romaneasca va ignora orice copil care vrea sau simte altceva. O bariera pe care Cosmin a depasit-o cu 10 medalii si premii obtinute dupa ore de munca si de sacrificiu departe de zgomotul mediocritatii.

Eforturile parintilor si ale putinilor sponsori sunt singurele garantii ca visul lui Cosmin nu se va pierde pe drum si ca munca lui il va duce acolo unde ii este locul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Cosmin, balerinul de matase al Romaniei, impresioneaza lumea baletului