Antena Meniu Search
x

Costă mai mult decât clasica franzelă, dar face toţi banii. Produsele de panificaţie dospite cu maia, după reţete străvechi, au reapărut în brutării

Pâinea bunicii este vedeta brutăriilor sofisticate. Produsele de panificaţie, dospite cu maia, sunt din ce în ce mai căutate.

Vezi și

Pâinea bunicii este vedeta brutăriilor sofisticate. Produsele de panificaţie, dospite cu maia, renăscute din pasiunea unor brutari, sunt din ce în ce mai căutate. Asta în ciuda preţului, care pentru unele specialităţi poate fi şi de 10 ori mai mare decât cel al clasicei franzele. Gustul face însă diferenţa, spun clienţii, care plătesc mai mulţi bani pentru o pâine ca în copilărie. 

Pentru Cristina Fică aşa arată pâinea cea de toate zilele. Frământată şi coaptă în propria bucătărie. Foloseşte apă, făină, sare, ou, ulei şi un ingredient secret. Maiaua. Spre deosebire de pâinea făcută cu drojdie, cea făcută cu maia trebuie lăsată mai mult la dospit. Fiecare secundă de aşteptarea merită însă. 

Reţetele nu au rămas doar în cartea de bucate a bunicii. În această brutărie din Bucureşti, pâinea se face doar cu ingrediente naturale, urmând pas cu pas reţete tradiţionale româneşti, dar şi internaţionale. Nu e de mirare că cele peste 500 de pâini coapte în brutărie nu apucă să se răcească pe rafturi. Chiar dacă franzelă poate costa şi 10 lei.

Toate ingredientele folosite în astfel de brutării sunt afişate la vedere. Astfel, clienţii pot vedea ce cumpără, iar cei cu alergii alimentare pot evita sortimentele care le-ar putea aduce neplăceri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Costă mai mult decât clasica franzelă, dar face toţi banii. Produsele de panificaţie dospite cu maia, după reţete străvechi, au reapărut în brutării