Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cozonacii vor fi mai scumpi de Sărbători, dar brutăriile abia fac faţă comenzilor

Crăciunul nu este, parcă, deplin fără o bucată de cozonac pe masă.

de Redactia Observator

la 15.12.2017 , 17:46

Crăciunul nu este, parcă, deplin fără o bucată de cozonac pe masă. Aşa că în aceste zile, în brutării, dar şi prin gospodăriile care au cuptoare se dă marea luptă cu aluatul pentru desertul strămoşesc al românilor de pretutindeni şi nu numai. S-au scumpit ouăle, untul şi zahărul, s-a scumpit şi cozonacul cu vreo 40 de procente, dar cozonacul tot vedetă rămâne pentru masa întinsă la sărbătorile de iarnă. 

Muncă multă şi ingrediente măsurate la bold. Sunt doar câteva din secretele care fac diferenţa între un aluat obişnuit şi o cocă pentru cozonacul de Crăciun.

Sunt imagini dintr-o brutărie din Sântimbru de Alba, unde bucătăresele se întrec în frământat aluatul pentru desertul fără de care parcă nu-i Crăciun la români.

Vezi și

Şi chiar dacă s-au scumpit cu aproape 40 la sută faţă de anul trecut, pentru că şi ingredientele sunt acum mai scumpe, cozonacii făcuţi ca la mama acasă tot au căutare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?
Observator » Ştiri sociale » Cozonacii vor fi mai scumpi de Sărbători, dar brutăriile abia fac faţă comenzilor