Antena Meniu Search
x

Cozonacii vor fi mai scumpi de Sărbători, dar brutăriile abia fac faţă comenzilor

Crăciunul nu este, parcă, deplin fără o bucată de cozonac pe masă.

Vezi și

Crăciunul nu este, parcă, deplin fără o bucată de cozonac pe masă. Aşa că în aceste zile, în brutării, dar şi prin gospodăriile care au cuptoare se dă marea luptă cu aluatul pentru desertul strămoşesc al românilor de pretutindeni şi nu numai. S-au scumpit ouăle, untul şi zahărul, s-a scumpit şi cozonacul cu vreo 40 de procente, dar cozonacul tot vedetă rămâne pentru masa întinsă la sărbătorile de iarnă. 

Muncă multă şi ingrediente măsurate la bold. Sunt doar câteva din secretele care fac diferenţa între un aluat obişnuit şi o cocă pentru cozonacul de Crăciun.

Sunt imagini dintr-o brutărie din Sântimbru de Alba, unde bucătăresele se întrec în frământat aluatul pentru desertul fără de care parcă nu-i Crăciun la români.

Şi chiar dacă s-au scumpit cu aproape 40 la sută faţă de anul trecut, pentru că şi ingredientele sunt acum mai scumpe, cozonacii făcuţi ca la mama acasă tot au căutare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cozonacii vor fi mai scumpi de Sărbători, dar brutăriile abia fac faţă comenzilor