Antena Meniu Search
x

Video Crăciunul Covid-19 în spital: fără meniu special, brad sau familie alături, dar cu personal medical inimos

Mii de oameni sunt de Crăciun în spitale. Doctori şi pacienţi, cu toţii, stau departe de familii. Bolnavii de Covid au împărţit cu cei dragi bucuria sărbătorii prin videotelefon. Au o singură dorinţă: că se vor revedea cu bine.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 25.12.2020, 22:33

Vezi și
  • În ziua de Crăciun, pacienţii nu au primit meniu special, nu au avut brad şi nici pe cei dragi alături

Oana Tănase e asistentă la Spitalul Colentina şi în ziua de Crăciun lucrează. A ratat un moment pe care părinţii îl aşteaptă cu nerăbdare tot anul: sosirea lui moş crăciun. Si a urmarit fiul pe Ştefan intr o pauza pe telefonul mobil

Pentru Ştefan e greu să înţeleagă de ce nu poate împărţi bucuria cu mama lui.  Când credea că microfonul e oprit, copilul şi-a rugat tatăl să meargă împreună să o aştepte pe mamă la poarta spitalului la terminarea turei de lucru.

Pacienții, cu gândul la familie

Secţia în care lucrează asistenta e aproape plină. Departe de familii, pacienţii încearcă să aducă puţină magie printre atâtea temeri

Ioana Vasile e internată de 10 zile şi spune că a trecut printr-un infern. 

Ioana Vasile: Eram neputincioasă, nu puteam să mănânc, vomitam. Am găsit nişte oameni minunaţi care m-au pus pe picioare. Mi-au dat o nouă viaţă.

Clipă de clipă, medicii şi asistenţii au vegheat asupra ei şi a celorlalţi pacienţi. 

În ziua de Crăciun, gândul Ioanei e la soţ, copii şi nepoate. Şi-ar fi dorit să se bucure cu ei de sărbătoare

Într-un alt salon, o asistentă devenită pacientă împarte salonul cu tatăl ei.

Ema Schweninger, reporter Observator: Sunt în jur de 10 mii de bolnavi de COVID-19 internaţi în spitalele din întreaga ţară. Toţi le mulţumesc medicilor, asistenţilor şi infirmierelor pentru că astăzi, aceştia au plecat de lângă familiile lor şi au venit să îi ajute să învingă în lupta cu acest virus nemilos.

Valentin Popescu, medic chirurg, Spitalul Colentina: E dificil să plecăm dar devotamentul nostru şi crezul că venim aici să ajutăm pe alţii să ajungă şi ei la familiile lor cu bine ne motivează şi ne face să trecem peste.

Din păcate, oricât de mult luptă, unii bolnavi pierd lupta. Bilanţul negru a trecut de 15.000 azi. Cadrele medicale s-au gândit la ei. 

În ziua de Crăciun, pacienţii nu au primit meniu special, nu au avut brad şi nici pe cei dragi alături. Dar medicii şi asistenţii au încercat să îi ajute să simtă că nu sunt singuri. Şi-au desenat inimioare pe combinezoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Crăciunul Covid-19 în spital: fără meniu special, brad sau familie alături, dar cu personal medical inimos