Crăciunul se pregătește printre rafturi
La oraşe, Ignatul a început ieri şi se mai termină abia de Crăciun. Mai ales că porcul e gata tăiat şi pus la raft. Alături de cârnaţi, tobă şi câte şi mai câte
La oraşe, Ignatul a început ieri şi se mai termină abia de Crăciun. Mai ales că porcul e gata tăiat şi pus la raft. Alături de cârnaţi, tobă şi câte şi mai câte.
Astăzi marile magazine şi pieţele s-au transformat în adevărate furnicare. Iuliana Gătej stă la rând într-un hipermarket.
Ignatul la oraş vine cu porcul gata tăiat şi afumat. În Târgul de produse tradiţionale de la facultatea de Agronomie s-au strâns mulţi gurmanzi care abia aşteptau să guste din cârnaţii care erau pregătiţi chiar sub ochii lor.
Avem un cârnat tradiţional din zona Huedinului. Ca ingrediente avem usturoi, cimbru, piper şi boia iute. Imediat o să facem şi cârnaţii să-i tragem în cârnăţară.
După ce au văzut cum sunt preparatele bunătăţile, oamenii au cumpărat câte puţin din toate. Iar nebunia va dura şi zilele următoare. Şi e doar prima parte. Pentru revelion, românii se vor aşeza din nou la coadă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰