Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Destinaţii perfecte, în ţară, de sărbători

Asta nu înseamnă însă neapărat acasă. Consultanţii în turism spun că la modă anul acesta sunt sărbătorile în stil rustic, cu mâncăruri tradiţionale, grătar în zăpadă sau plimbările cu sănii trase de cai

de Redactia Observator

la 12.12.2013 , 14:24

Aşa că hotelierii au pregătit oferte cât se poate de variate. La pensiuni, pot chiar să participe la tăierea porcului cu tradiţionala pomana porcului, dar şi cârnaţi, caltaboşi sau şorici. Alţii pot alege o destinaţie mai excentrică.

De exemplu, castelul Dracula. Pentru un sejur de trei nopţi, de Crăciun turiştii plătesc 810 de lei. Şi au parte şi ei de ritualurile specifice. De Moş Crăciun care împarte daruri dar şi de colindătorii de pe Valea Bârgăului care vor prezenta obiceiurile din zonă.

Cele mai căutate rămân însă cabanele sau vilele din zona montană, închiriate în întregime de familii care aleg să îşi petreacă împreună sărbătorile.

Vezi și

În Bistriţa-Năsăud, acestea pot fi închiriate cu sume între 800 şi 1.500 de euro. Şi în complexele turistice ofertele sunt tentante.

În Bucovina de sărbători, cei care doresc, pot petrece un sejur de cinci zile la pensiune, cu preţuri ce pornesc de la 1.100 - 1.200 de lei. Şi sunt îmbiaţi cu bucate bucoviniene, grătar în zăpadă, plimbări cu sănii trase de cai, saună sau chiar băi cu lapte şi miere.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Destinaţii perfecte, în ţară, de sărbători