Antena Meniu Search
x

Creațiile handmade, o pasiune transformată în afacere

Din pasiuni creative se pot naşte afaceri profitabile. Drept dovadă stă handmade-ul care, dintr-un hobby, a devenit o sursă de venit pentru artizanii creativi. În plus, cei care au făcut din asta o meserie spun că nu simt că muncesc, chiar dacă sacrifică de multe ori zile şi nopţi întregi şi fac din mâine lor, cu migală, creaţii unicat. Profitul poate fi şi de mii de euro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 19.06.2020, 11:23

Vezi și
  • Creațiile unicat, tot mai apreciate în România
  • Pasiunea pentru artizanat poate aduce profituri de mii de euro

De la un cleşte a plecat tot. A fost scânteia care i-a transformat Iulianei pasiunea într-o afacere de succes. Astăzi este singura sursa de venit şi una profitabilă din care câştigă chiar şi peste o mie de euro, pe lună. Am găsit-o în atelierul ei improvizat în podul casei printre mărgele şi pietre semipreţioase ce aşteaptă să fie transformate în creaţii unicat. Cele mai multe comenzi sunt decoraţiuni de nuntă construite din mii de pietricele.

IULIANA GRUIA, ARTIST HANDMADE - Mă inspir foarte mult din natură şi am zis hai să fac floarea din mărgele şi am încercat diferite modele.

Şi Ioana a făcut o afacere dintr-un hobby. La 21 de ani câştigă bani frumoşi din accesorii din flori şi răşină vândute la preţuri care nu depăşesc 100 de lei.

IOANA DAN, ARTIST HANDMADE - De handmade m-am apucat din dorinţa de a crea eu cu mâinile mele diferite pandantive, lănţişoare, brăţări şi tot felul de nebunii.

Bijuterii confecţionate manual creează şi Diana. A început cu mărţişoare, iar astăzi face de toate.

DIANA PORUTIU, ARTIST HANDMADE - După ce ai început pe drumul ăsta nu mai poţi să te opreşti, merg din una în alta.

Pandemia a generat, însă, un gol şi pentru artizanii hand made, iar comenzile le-au scăzut cu aproape 80%. În perioada de izolare, au muncit şi mai mult pentru creaţii noi, menite să atragă cât mai mulţi clienţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri sociale » Creațiile handmade, o pasiune transformată în afacere