Deserturile bunicii, la mare căutare în restaurante. Crema de zahăr ars, clătitele sau grişul cu lapte
Crema de zahăr ars, clătitele sau grişul cu lapte sunt doar câteva dintre deserturile bunicii la care se gândesc cu nostalgie aproape toţi românii. Însă, cei mai mulţi recunosc că acum le mai consumă doar la restaurant. Şi spun că sunt dispuşi să scoată mai mulţi bani din buzunar, decât să petreacă timpul în bucătărie. Bucătarii s-au adaptat rapid, aşa că au făcut din deserturile clasice farfurii sofisticate.
- Tavanul unui supermarket din Bucureşti s-a prăbuşit peste o femeie de 70 de ani. DETALII la Observator 13:00, ÎN DIRECT la Antena 1
- Politicieni din UE pe statul de plată al lui Putin. Planul Kremlinului de a stopa ajutarea Ucrainei şi de a influenţa alegerile europene
Crema de zahăr ars, clătitele sau grişul cu lapte sunt doar câteva dintre deserturile bunicii la care se gândesc cu nostalgie aproape toţi românii. Însă, cei mai mulţi recunosc că acum le mai consumă doar la restaurant. Şi spun că sunt dispuşi să scoată mai mulţi bani din buzunar, decât să petreacă timpul în bucătărie. Bucătarii s-au adaptat rapid, aşa că au făcut din deserturile clasice farfurii sofisticate.
Orez cu lapte cu topping de căpşuni, de mere caramelizate sau de cocos. Papanaşi sau clătite cu fructe exotice. Sunt transformări care rescriu cartea de reţete a bunicii, prin mâinile bucătarilor moderni. Şi asta pentru că deserturile străvechi îi încântă pe români şi mulţi dintre ei recunosc că restaurantul a devenit singurul loc în care le mai gustă.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰