Deserturile bunicii, la mare căutare în restaurante. Crema de zahăr ars, clătitele sau grişul cu lapte
Crema de zahăr ars, clătitele sau grişul cu lapte sunt doar câteva dintre deserturile bunicii la care se gândesc cu nostalgie aproape toţi românii. Însă, cei mai mulţi recunosc că acum le mai consumă doar la restaurant. Şi spun că sunt dispuşi să scoată mai mulţi bani din buzunar, decât să petreacă timpul în bucătărie. Bucătarii s-au adaptat rapid, aşa că au făcut din deserturile clasice farfurii sofisticate.
Crema de zahăr ars, clătitele sau grişul cu lapte sunt doar câteva dintre deserturile bunicii la care se gândesc cu nostalgie aproape toţi românii. Însă, cei mai mulţi recunosc că acum le mai consumă doar la restaurant. Şi spun că sunt dispuşi să scoată mai mulţi bani din buzunar, decât să petreacă timpul în bucătărie. Bucătarii s-au adaptat rapid, aşa că au făcut din deserturile clasice farfurii sofisticate.
Orez cu lapte cu topping de căpşuni, de mere caramelizate sau de cocos. Papanaşi sau clătite cu fructe exotice. Sunt transformări care rescriu cartea de reţete a bunicii, prin mâinile bucătarilor moderni. Şi asta pentru că deserturile străvechi îi încântă pe români şi mulţi dintre ei recunosc că restaurantul a devenit singurul loc în care le mai gustă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰