Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Crescator de vipere, una dintre cele mai periculoase meserii din lume

Crescatorii de vipere au una dintre cele mai periculoase meserii din lume. Le cresc, le inmultesc si le extrag veninul manual. Teoretic, este o afacere foarte profitabila. Practic, e una periculoasa si cam atat.

Vezi și

Lui Mihai nu-i plac serpii in mod deosebit, dar ii plac banii. Munceste in constructii si a vrut sa-si deschida o mica afacere acasa.

“Un gram de venin, cel putin intre Germania si Anglia, depaseste 1.000 de euro, spre 1.500 de euro in Germania si intre 1.200 si 1.400 de lire in Anglia”, spune Mihai.

Un gram de venin se obtine intr-o luna, de la 13 vipere. Insa te joci cu viata ta la fiecare miligram extras.

Viperele sunt stoarse de venin o data la doua saptamani. Tot atunci primesc si rasplata. O masa copioasa. Evident, orice meserie are secretul ei profesional, asa ca tanarul nu spune decat ca le hraneste cu organul unui animal pe care nu vrea sa-l dezvaluie.

Mihai are peste 80 de vipere, dar nu-si permite sa piarda niciuna. Mai ales acum cand abia incepe sa-i mearga afacerea.

In ultimii ani, tot mai multi romani si-au cumparat vipere in speranta unei imbogatiri rapide. Cati dintre ei chiar au prosperat de pe urma veninului? Foarte putini. Doar cei care si-au permis sa deschida ferme uriase, de sute, poate chiar mii de vipere si care pot furniza cantitati mari de venin unui producator de medicamente. In Romania, exista un singur cumparator de venin, Antibiotice Iasi, iar sperantele crescatorilor vin doar din Occident.

„Deocamdata, nu vand pentru ca nu am suficient venin sa inchei un contract cu o fabrica de medicamente, dar am niste promisiuni din Germania”, spune Mihai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Crescator de vipere, una dintre cele mai periculoase meserii din lume