Antena Meniu Search
x

Se închid creșele din Piatra-Neamț. Cinci copii au fost îmbolnăviți în focarul de la creșa din cartierul Dărmănești

Toate creşele din Piatra-Neamţ vor fi închise pe o perioadă nedeterminată începând din data de 20 iulie, după ce 5 copii până în trei ani au fost depistați cu COVID-19 în focarul de la creșa din cartierul Dărmănești.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.07.2020, 13:52

Se închid creșele din Piatra-Neamț. Cinci copii au fost îmbolnăviți în focarul de la creșa din cartierul Dărmănești
Se închid creșele din Piatra-Neamț. Cinci copii au fost îmbolnăviți în focarul de la creșa din cartierul Dărmănești - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • 5 copii până în trei ani au fost depistați cu COVID-19 în focarul de la creșa din cartierul Dărmănești.
  • 7 angajate ale aceleiași creșe au fost infectate cu noul coronavirus.

Rezultatele testelor la coronavirus au ieșit pozitive în cazul a 5 copii de la Creșa nr. 5 din municipiul Piatra-Neamț, din 15 câți erau îngrijiți. Pentru că au vârste mici, de până în trei ani, măsura recomandată este internarea lor în spital pentru a fi supravegheați și tratați.

”Pentru că suntem în această perioadă fără cadru legislativ, recomandarea este de a fi internați, pentru că medicul le poate urmări evoluția. Ceilalți 10 copii au teste negative", a declarat dr. Daniela Marcoci, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

În focarul COVID-19 de la creșa din cartierul Dărmănești mai este încă o angajată care a primit astăzi rezultatul pozitiv la test. În total sunt infectate 7 angajate, din cele 9 în total, dintre care două asistente medicale. 

Focarul a izbucnit în 14 iulie și în urma testărilor inițiale au fost depistate șase angajate pozitive, toate internate în spital din 16 iulie. 

Din ancheta epidemiologică reiese că una din angajate a mers, în 7 iulie, la medicul de familie, acuzând dureri de spate. A primit rețetă și concediu medical, iar starea ei a evoluat cu febră, dureri în gât și amețeli. S-a întors la serviciu în zilele de 13 și 14 iulie, iar medicul de familie a anunțat DSP Neamț, în 14 iulie, că are o pacientă cu simptome COVID-19 care lucrează la creșă, scrie mesagerulneamt.ro.

Unitatea a fost închisă din 15 iulie și urma să fie dezinfectată.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Se închid creșele din Piatra-Neamț. Cinci copii au fost îmbolnăviți în focarul de la creșa din cartierul Dărmănești