Antena Meniu Search
x

Criminalul din Oradea care şi-a ucis prietenul cu ciocanul, Sorin Rogia, le-a scris părinţilor victimei: "Mă rog pentru voi!"

Criminalul din Oradea care şi-a ucis prietenul cu ciocanul, Sorin Rogia, le-a scris părinţilor victimei. Radu Bogdan era singurul copil al unei familii orădene şi a fost omorât cu sălbăticie chiar de către unul dintre apropiaţii lui.

Criminalul din Oradea care şi-a ucis prietenul cu ciocanul, Sorin Rogia, le-a scris părinţilor victimei. Radu Bogdan era singurul copil al unei familii orădene şi a fost omorât cu sălbăticie chiar de către unul dintre apropiaţii lui.

Sorin Rogia este autorul sângeroasei crime căreia i-a căzut victimă Radu Bogdan, un tânăr orădean de 27 ani. Corpul neînsufleţit al acestuia a fost descoperit în zorii zilei de 9 noiembrie 2017 în parcul din strada Grigore Ureche, la colţul unui bloc de pe malul Peţei. Fusese atacat cu o violenţă rară, la necropsie fiind găsite cel puţin 15 urme de lovituri de ciocan, unele atât de puternice încât i-au zdrobit capul. 

Criminalul a reuşit să fugă şi a fost prins abia după 11 zile, când şi-a recunoscut fapta. Părinţii victimei, scrie ebihoreanul.ro, îşi amintesc faptul că Rogia a fost în casa loc chiar cu o seară înaintea crimei. La scurtă vreme după arestare, oamenii au început să primească scrisori de la ucigaşul băiatului lor.

În cea dintâi, scrisă pe 11 februarie, Rogia le-a spus că se roagă pentru ei. "Ştiu că cuvintele nu au nicio valoare în momentul de faţă. Tot ce pot să fac pentru voi este să mă rog la bunul Dumnezeu să vă curme suferinţa. Dumnezeu să-l odihnească în pace, vouă vă doresc tot binele din lume. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Doamne ajută pe viitor. Cu umilinţă, Rogia Sorin Ioan.", este mesajul.

În următoarea, din 21 martie, Rogia se mărturiseşte. "Ştiu că au trecut aproximativ 4 luni de când Radu nu este între noi. Nici nu pot să-mi imaginez suferinţa prin care treceţi. Eu de-abia îmi aştept pedeapsa. Totuşi, şi dacă fac închisoare pe viaţă, asta nu îl va mai aduce printre cei vii. Mi-aş dori din toată inima ca în viitor să vă găsiţi liniştea sufletească. Ştiu că mă urâţi de moarte şi aveţi tot dreptul. Dacă veţi veni la proces, să nu vă surprindă că nu vă pot privi în ochi, deoarece îmi crapă obrazul de ruşine. Sunt 100% de acord cu pedeapsa pe care o propuneţi dumneavoastră prin intermediul avocatului. De aceea aş dori ca scrisoarea aceasta să o aduceţi la Tribunal când va avea loc procesul.", scria Rogia, "cu multă părere de rău".  

Mama lui Radu s-a destăinuit pentru sursa citată: "A fost un şoc. Am plâns cu hârtiile în mână, de fiecare dată. Nici nu le-am putut citi imediat", îşi aminteşte Otilia Bogdan. 

Sorina Rogia a ucis pentru că se plictise

În faţa magistraţilor, Sorina Rogia a declarat că s-a hotorât să ucidă chiar în crimei, pentru că se plictisea, era depresiv şi băuse, iar dacă Radu n-ar fi venit la întâlnire ar fi ucis pe oricine i-ar fi căzut în cale, "întrucât luasem hotărârea anterior de a ucide pe cineva".

Deşi în timpul anchetei a susţinut că a început să-şi lovească victima în urma unei altercaţii spontane, în faţa judecătorului a recunoscut că prietenul său nu i-a greşit cu nimic. "Nu am avut nimic cu victima, aveam intenţia să ucid şi s-a întâmplat ca acea persoană să fie prietenul meu", a spus Rogia, descriind cu lux de amănunte cum a procedat. 

"I-am spus că merg pentru nevoile fiziologice şi m-am dus în spatele băncii. De fapt m-am dus ca să pot să-l lovesc. Prima dată am lovit cu ciocanul în spate, în momentul în care se afla pe bancă. După ce a căzut, am continuat să-l lovesc în zona capului. După ce a murit l-am tras spre blocuri, într-o zonă care nu era foarte bine iluminată, să nu fie descoperit".

A stat apoi ore întregi lângă victimă, "ca să meditez la fapta comisă". În final, i-a luat pantalonii, căci ai lui erau pătaţi cu sânge, s-a spălat şi a plecat spre casă, nu înainte însă de a-i trimite lui Radu SMS-uri "ca să-mi creez un alibi", iar apoi, de pe mobilul prietenului, alte mesaje către mama acestuia, "întrucât doream să stea liniştită".

Deşi Rogia şi-a recunoscut fapta, probele au fost administrate şi martorii audiaţi, verdictul se lasă încă aşteptat, întrucât avocata sa încearcă să-l scape de răspunderea penală, susţinând că nu este responsabil. Tânărul mai fusese internat la Spitalul de Neuropsihiatrie în 2016, după ce incendiase mai multe tomberoane şi garaje, iar la externare medicii i-au cerut să urmeze un tratament strict, pe care însă l-a întrerupt vara trecută, cu două luni înainte de crimă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Criminalul din Oradea care şi-a ucis prietenul cu ciocanul, Sorin Rogia, le-a scris părinţilor victimei: "Mă rog pentru voi!"