Antena Meniu Search
x

Cristian Cioaca a cerut, din nou, sa fie liber

Cristian Cioaca insista! A cerut din nou sa fie liber, desi judecatorii l-au condamnat deja la 22 de ani de inchisoare. O prima sentinta care nu i-a stirbit celebrul zambet

Vezi și

La fel de relaxat si ironic, Cioaca le-a cerut un ragaz in libertate, macar pana la finalul procesului de omor. Tot astazi insa, magistratii si-au motivat verdictul si au fost categorici: fostul politist si-a batut pana la moarte sotia intr-o sangeroasa criza de gelozie.

Speranta moare ultima. Iar in cazul lui Cristian Cioaca, pare sa nu se stinga niciodata. Fostul politist insista sa fie liber, macar pana la sentinta definitiva. N-are argumente, dar are atitudine. In fata judecatorilor, si-a folosit arma eterna: ironia.

Zambetul nu l-a ajutat nici astazi. Judecatorii nu s-au lasat induplecati si l-au trimis inapoi in celula. Au, impotriva lui, 15 pagini de argumente. Pe care le-au facut publice la zece zile de la condamnare.

Nici dupa sase ani adevarul n-a fost aflat, dar Elodia Ghinescu a fost cautata prin Interpol in 190 de tari. Practic, tot globul a fost rascolit, iar autoritatile au patruns chiar si in manastiri, crezand ca avocata a devenit maicuta Elodia. Vie sau moarta, ea n-a fost de gasit. In lipsa cadavrului, anchetatorilor le-a luat sase ani sa adune suficiente probe impotriva lui Cristian Cioaca. Au rascolit rape, au racait pereti, au sapat in morminte si au audiat zeci de martori. Relevanti sau nu. In goana lor dupa dovezi, au facut si gafe.

Chiar azi, o femeie din Brasov a fost luata pe sus si dusa la tribunal ca martor, dupa ce anchetatorii au confundat-o cu bona familiei Cioaca. Siderata, femeia le-a explicat zadarnic ca nu are nicio legatura cu Cristian Cioaca. Chiar si fara marturia ei, judecatorii au decis ca fostul politist nu poate iesi din arest preventiv, pentru ca e pericol public.

Acuzatul mai are acum doua carti in maneca pentru eliberare. Recursul si apelul. Daca le va pierde pe amandoua, va putea iesi din inchisoare abia in 2035. Va avea aproape 60 de ani. "Inculpatul a lovit-o in mod repetat in dormitorul matrimonial. A transportat cadavrul in cada baii principale. A transporat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului, iar apoi a ascuns cadavrul victimei intr-un loc necunoscut".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cristian Cioaca a cerut, din nou, sa fie liber