Antena Meniu Search
x

Cristian Mungiu: Nu e cazul sa consideram ca francezii, in general, ne detesta

Cristian Mungiu a declarat ca nu este cazul ca oamenii sa considere ca francezii detesta romanii, referitor la parodierea sa in emisiunea „Guignoles de l’Info”. Regizorul a mai precizat ca realizatorii TV s-au folosit de „stereotipuri care nu pot fi anulate cu drepturi la replica”.

Vezi și

Cristian Mungiu urmeaza sa primeasca o distinctie din partea statului francez, iar filmele sale sunt difuzate la posturile TV din hexagon. Dupa ce a fost parodiat intr-o emisiune de televiziune din Franta, regizorul a declarat ca francezii nu ne nedreptatesc, ci dimpotriva.

„Oricat de neinspirate pot fi asemenea comentarii la adresa noastra ca romani, cred ca e preferabil sa nu cadem in acelasi pacat de a generaliza: nu e cazul sa consideram ca francezii - in general - ne detesta sau ne nedreptatesc: prezenta mea in juriul Festivalului de la Cannes, distinctia pe care urmeaza sa o primesc in zilele urmatoare din partea statului francez si, nu in ultimul rand, faptul ca filmele mele sunt, totodata, difuzate de Canal+ demonstreaza contrariul.

E vorba doar de folosirea intr-o emisiune de umor a unui stereotip despre romani – stereotip care nu ne face placere - si cinste -, dar pe care nu il putem anula cu drepturi la replica”, a declarat Mungiu pentru Mediafax.

Foto: Wikipedia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cristian Mungiu: Nu e cazul sa consideram ca francezii, in general, ne detesta