Antena Meniu Search
x

Cristian Pomohaci, interzis la Târgul de Crăciun din Râmnicu Vâlcea. Primar: "Așa, copiii vor fi protejați" (Video)

Fostul preot Cristian Pomohaci trebuia să susțină un concert la Târgul de Crăciun din Râmnicu Vâlcea, însă inițiativa Primăriei a fost vehement contestată.

Fostul preot Cristian Pomohaci trebuia să susțină un concert la Târgul de Crăciun din Râmnicu Vâlcea, însă inițiativa Primăriei a fost vehement contestată.

Pomohaci ar fi trebuit să cânte pe 23 decembrie, de la ora 18.00, un concert de colinde pe scena amplasată în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, la târgul de Crăciun.

Prezenta preotului caterisit a stârnit insă o serie de reactii negative, pe rețelele de socializare, dar și din partea unor politicieni de la USR Vâlcea, astfel că primarul Mircia Guțău a decis s=-l înlocuiasca pe Pomohaci cu Petrică Mîtu Stoian.

“Am decis, inițial, invitarea interpretului de muzică populară Cristian Pomohaci să susțină un concert de colinde în Scuarul Mircea cel Bătrân pe 23 decembrie la solicitarea numeroşilor admiratori din Râmnicu Vâlcea ai artistului şi plecând de la premiza că, în absența unei condamnări, fiecare persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție. Ulterior, văzând controversele derulate în special în mediul on-line şi nedorind să iscăm tensiuni şi dispute mai ales într-o perioadă deosebită precum cea de dinaintea Crăciunului, am decis să mutăm concertul lui Pomohaci la Casa Sindicatelor”, a declarat primarul orașului.

Primarul susține că, astfel, "copiii vor fi protejați, că așa e acum pe Facebook, o nebunie".

Pe de altă parte, într-un comunicat dat publicității miercuri, USR Vâlcea cere în continuare anularea concertului lui Cristian Pomohaci.

"Uniunea Salvați România - Filiala Vâlcea ia act de decizia Municipalității de a schimba locul de

desfășurare a concertului ce ar urma să fie susținut de domnul Cristian Pomohaci în data de 23

decembrie, în urma solicitării publice formulate de USR Vâlcea de a anula acest eveniment

muzical. Această solicitare vine pe fondul scandalului virulent în care a fost implicat interpretul de muzică populară și care face obiectul unui dosar penal deschis pe numele său la Înalta Curte de Casație și Justiție. USR Vâlcea consideră că demersul Municipalității nu este suficient, pentru că nu rezolvă cu adevărat problema de moralitate publică. El doar o ascunde. Cu toate că se vorbește de gratuitatea concertului (intrarea este liberă), reamintim primarului Municipiului și cetățenilor Râmnicului că toate cheltuielile legate de organizarea evenimentelor festive din cadrul programului „Decembrie Magic" sunt suportate din bugetul local, adică din taxele plătite de contribuabili. În acest context, Municipalitatea se află în situația de a finanța din fonduri publice și de a gira astfel prin autoritatea sa o persoană privată, aflată sub urmărire penală pentru infracțiuni de racolare de minori în scopuri sexuale. Din acest demers înțelegem că reprezentanții Municipalității aleg să ignore calitatea morală a interpretului de muzică populară, care este pusă în mod vădit la îndoială de probele care au circulat în spațiul public și care au declanșat punerea sa sub învinuire. Indiferent de calitățile artistice ale domnului Cristian Pomohaci (asupra cărora nu ne pronunțăm) și în pofida argumentului ca acesta ar avea „numeroși admiratori" în comunitatea locală, care i-ar fi „solicitat" prezența, rămânem în continuare fermi în a cere Municipalității anularea concertului și a oricărei obligații financiare față de interpret din motive de moralitate publică", se arată în comunicatul semnat de Andrei Gheorghiu, președinte USR Vâlcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cristian Pomohaci, interzis la Târgul de Crăciun din Râmnicu Vâlcea. Primar: "Așa, copiii vor fi protejați" (Video)