Antena Meniu Search
x

Cristian Topescu avertizeaza: e bine sa ai copil destept, dar e si mai bine sa il ai sanatos

Miscare putina, regim alimentar haotic, mult fast-food, lipsa de timp. Scuze si acuze ale unei Romanii care a uitat sa se miste. Indignat de imobilitatea unei natii, Cristian Topescu, omul care traieste si respira SPORT, arata cu degetul, in primul rand, spre parinti.

Vezi și

“Atunci cand echipa Romaniei era campioana mondiala printre blocuri se organizau meciuri de handbal la porti improvizate, cand echipa de tenis a ajuns in finala Cupei Davis copiii luau din uneletele de bucatarie ale mamelor lor si le transformau in rachete spunand “Eu sunt Tiriac”., “ Tu esti Nastase”. Si jucau tenis. Cand a aparut Nadia Comaneci foarte multe fete rupeau canapelele prin casa incercand sa sara sau sa se rostogoleasca precum Nadia Comaneci, acum insa din pacate copiii nu se mai indreapta catre sport”, sustine Cristian Topescu.

Acum nimeni nu mai bate mingea in fata blocului si prin urmare, nu mai mira pe nimeni ca cea mai recenta statistica a Uniunii Europene plaseaza Romania pe locul trei la numarul de copii obezi.

Tehnologia, indiferenta parintilor, investitiile minime si lipsa practicarii sportului de masa distrug ideea de performanta. “Eu pledez pentru aceasta idee utopica, intr-adevar, de a ne intoarce la sportul amator, adica la sportul de placere pentru sanatate pentru ca sportul profesionist a devenit poluat de interesle financiare enorme in unele sporturi si de aici, o diminuare a ceea ce numim spirit sportiv”, a mai spus Topescu.

Monstru sacru al lumii sportive din Romania, Cristian Topescu este, poate, omul cel mai indreptatit sa vina si sa spuna, elegant, ca un parinte care isi iubeste copilul trebuie sa il oblige sa faca milcare. “Indemnul meu pentru parinti este ca e bine sa aveti copii destepti, dar nu uitati ca in primul rand ei trebuie sa fie sanatosi”,  a mai spus comentatorul sportiv.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cristian Topescu avertizeaza: e bine sa ai copil destept, dar e si mai bine sa il ai sanatos