Antena Meniu Search
x

Cu crucea în mână și cu banii în buzunar

S-au aruncat în apele reci ca gheaţa să prindă crucea sfântă. Unii pentru noroc, alţii pentru fericire în casă, iar cei mai tineri, ca să-şi găsească mireasă frumoasă şi bună

Vezi și

S-au aruncat în apele reci ca gheaţa să prindă crucea sfântă. Unii pentru noroc, alţii pentru fericire în casă, iar cei mai tineri, ca să-şi găsească mireasă frumoasă şi bună

Unii dintre înotători au primit chiar bani pentru curajul lor. Alţii şi-au dovedit curajul, dar au avut parte de momente stânjenitoare. În Mehedinţi un tânăr a scos crucea din apă, dar şi-a pierdut. chiloţii în apa îngheţată a Dunării.

Andrei a venit din Braşov, decis să prindă crucea sfântă aruncată de preoţi în apa Dunării. Este o tradiţie de familie. Până anul trecut, un văr din Brăila a fost cel mai rapid înotător. Şi a luat-o. Plus un premiu de o mie de lei oferit de Arhiepiscopie. La Brăila, trei mii de oameni s-au adunat ca la spectacol pe malul Dunării să vadă cursa pentru crucea sfântă. Emoţii au avut şi rudele, şi medicii. Baia la minus cinci grade s-a încheiat fără probleme pentru cei cinci înotători.

Într-un sat din Braşov, la aproape minus 20 de grade, câţiva tineri au dus o adevărată luptă în apa rece ca gheaţa pentru crucea sfântă.

În apa îngheţată a Dunării, un înotător din Mehedinţi a prins crucea repede. Mai mult timp i-a luat să-şi găsească slipul de concurs şi să iasă la mal. Pentru aventura la care a avut curajul să ia parte a primit 200 de lei din partea organizatorilor.

La malul mării zece tineri s-au aruncat după trei cruci de lemn. Pentru curajul lor, arhiepiscopia le-a dat o sută de lei. Şi o biblie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cu crucea în mână și cu banii în buzunar