Antena Meniu Search
x

Cu maidanezii la psiholog

Până şi animalele au nevoie de psiholog. Pentru câinii traumatizaţi de stăpân sau pentru cei greu de ţinut în lesă au apărut specialiştii în psihologie canină.

Vezi și

 Până şi animalele au nevoie de psiholog. Pentru câinii traumatizaţi de stăpân sau pentru cei greu de ţinut în lesă au apărut specialiştii în psihologie canină.

El este Takeo. A fost cumpărat dintr-un magazin de animale şi abandonat într-o pădure. Stăpânii nu se mai înţelegeau cu el. Până la urmă, a ajuns pe mâna lui Cătălin, unul dintre puţinii specialişti în psihologie canină din România.

Cătălin Cornea, absolvent al Şcolii de dresaj a Poliţiei de Frontieră, dar şi a Facultăţii de psihologie, a testat pe Takeo tot ce a învăţat în18 ani de lucru cu patrupede.

În doi ani, Takeo a revenit la ceea ce trebuie să fie un câine din rasa sa. Ştie tot felul de giumbuşlucuri, dar, în primul rând, a învăţat să-şi asculte stăpânul fără să fie nevoie de violenţă sau ţipete.

Moda consilierii pentru o relaţie perfectă om - câine s-a răspândit peste tot, după succesul unui show de televiziune. Max e un lup alb, în vârstă de doi ani, care s-a născut fără auz. Şi, ca orice tânăr, e rebel. Ajunsese chiar să smulgă prizele din pereţi în momentele de furie. Stăpânii i-au găsit, însă, un leac: şedinţele de terapie.

Şi maidanezii pot fi transformaţi de specialişti în câini utilitari. Numărul şedinţelor de terapie, dar şi costurile diferă de la un patruped la altul. Şedinţele sunt ceva mai scumpe decât dresajul clasic. Un pachet de 100 de euro lunar e doar preţul de început.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cu maidanezii la psiholog