Antena Meniu Search
x

Frig în luna lui cuptor. A fost cel mai răcoros început de iulie din ultimii 60 de ani

Culmea vremii. Frig în luna lui cuptor. Niciodată în ultimii 60 de ani nu s-au înregistrat temperaturi atât de scăzute, la început de iulie.

Vezi și

Culmea vremii. Frig în luna lui cuptor. Niciodată în ultimii 60 de ani nu s-au înregistrat temperaturi atât de scăzute, la început de iulie.

În Neamţ şi în Bacău - adică acolo unde anul trecut era cod roşu de caniculă - astăzi au fost cel mult 14-15 grade Celsius. Iar la munte, s-au înregistrat temperaturi aproape de pragul îngheţului. Transfăgărăşanul s-a redeschis astăzi, iar turiştii au fost luaţi prin surprindere.

Cinci grade au arătat termometrele în amiaza mare la Bâlea Lac, în prima zi de iulie. 

De astăzi am intrat oficial în luna lui cuptor şi tot azi s-a deschis Transfăgărăşanul. Cu toate astea, la 2000 de metri, temperaturile nu cresc peste 10 grade iar zăpada se ţine tare pe poziţii. 

Iar unii se bucură de asta. Acolo, la peste 2000 de metri, îmbrăcaţi în haine groase, sunt cei care apreciază aerul proaspăt şi răcoarea din toiul verii. 

Şi comercianţii s-au bucurat. E încă frig, dar au scăpat măcar de ploile care le alungau clienţii.

În puţine zone din ţară au fost astăzi temperaturi mai mari de 20 de grade celsius. Cel mai cald a fost la Giurgiu, unde s-au înregistrat 24 de grade.

În schimb, la munte a fost atât de frig încât pe unele creste chiar a nins. La Predeal sau în masivul Călimani, maxima a fost de doar 2 grade celsius. 

Şi în Capitală a fost răcoare.

Anul trecut, în prima zi a lunii iulie, meteorologii au emis cod roşu de caniculă. Suntem departe de asta. Totuşi, de mâine, vremea se întoarce la normal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Frig în luna lui cuptor. A fost cel mai răcoros început de iulie din ultimii 60 de ani