Antena Meniu Search
x

Pătuț și saltea pentru bebeluș - cum le alegem pe cele mai bune

Încă din perioada de sarcina mama începe să se preocupe de amenajarea camerei bebelușului. Dintre toate accesoriile și piesele de mobilier prezente aici, pătuțul este cel mai însemnat obiect.

de Redactia Observator

la 18.03.2019, 14:59

Pătuț pentru bebeluș
Cum alegem cel mai bun mobilier pentru camera bebelușului - pixabay

Încă din perioada de sarcina mama începe să se preocupe de amenajarea camerei bebelușului. Dintre toate accesoriile și piesele de mobilier prezente aici, pătuțul este cel mai însemnat obiect. Este locul în care cel mic va petrece cel mai mult timp, dormind, dar și locul unde se poate juca sau chiar locul unde poate fi schimbat de scutecelul murdar sau de hăinuțe.

Pătuțul trebuie ales cu multă grijă și preocupare de către cei doi părinți, fiind astfel elementul cel mai important începând cu venirea pe lume a bebelușului.

Cum alegi pătuțul potrivit pentru bebelușul tău?

În piață, există numeroase modele de pătuțuri pentru copii, așa că părinții nu știu cum să diferențieze modelulpotrivit.

Pătuțul din lemn este foarte rezistent, putând fi folosit pentru creșterea mai multor generații de copii. Fie că optezi pentru a-i face bebelușului încă unul sau doi frățiori, fie să îl dăruiești unor persoane apropiate din familie, pătuțul din lemn este durabil și nu îl vei schimba atât de ușor. În plus, pătuțul din lemn se poate regla pe înălțime. Inițial, mama va putea așeza somiera în funcție de înălțime, reușind astfel să își ridice mai ușor bebelușul din pătuț, mai ales în perioada imediat după naștere. Ulterior, somiera va fi lăsată mai jos, drept măsură de siguranță, odată cu creșterea bebelușului. Există, bineînțeles, posibilitatea ca una dintre laturile principale să se dea jos și astfel copilul să poată urca și coborî din pătuț ori de câte ori dorește. Cu toate că este un pătuț solid și  rezistent, care permite aproape orice tip de mișcare a bebelușului, acesta nu poate fi transportat ușor și mai ales luat într-o călătorie.

Poți alege modelul potrivit de pătuțuri de la 3pitici.ro gama variată de modele te va surprinde într-un mod plăcut.

Pătuțul pliabil este realizat pe o structură metalică, acoperită de un material textil. Se pliază foarte ușor și poate fi transportat în orice călătorie. Un pătuț pliabil nu este la fel de rezistent precum pătuțul din lemn și nu îl pot moșteni întotdeauna mai multe generații, însă are, desigur, utilitatea sa, putând fi uneori chiar și transformat într-un țarc de joacă. De asemenea, vine la pachet și cu măsuța de înfășat, care este atașată deasupra.

Pătuțul extensibil este a treia variantă de pătuț tot mai apreciată de către părinți. Pe măsură ce copilul va crește, pătuțul se poate transforma într-un pat confortabil ce poate fi folosit ani la rând. Ca atare, acest pătuț are un farmec deosebit – acela că poate fi folosit până atunci când copilul devine adolescent. Alegerea unui pătuț potrivit pentru camera bebelușului se va face cu multă grijă, având în vedere și accesoriile acestuia, dar și utilitatea. Dacă îți dorești să muți pătuțul dintr-o cameră în alta, ai putea alege un model de pătuț cu roți, însă trebuie să acorzi multă atenție elementelor de siguranță. Este recomandat ca pătuțul din lemn să aibă capetele rotunjite pentru a-l feri pe micuț de eventualele accidente.

Ce tip de saltea alegi pentru pătuțul bebelușului?

Salteaua trebuie să se potrivească perfect dimensiunilor pătuțului bebelușului tău. Dacă va fi mai mică, atunci există posibilitatea ca bebelușul să alunece între saltea și rama patului și astfel să se lovească.

De asemenea, salteaua trebuie să fie din spumă, de minim 13 centimetri grosime, având grijă de coloana vertebrală sensibilă a bebelușului tău. În acest mod, bebelușul va avea un somn mai liniștit întreaga noapte.

Și atunci când vrei să preîntâmpini anumite alergii ar fi indicat să te orientezi către salteaua hipoalergenică deoarece este mult mai sigură pentru sănătatea bebelușului. Dacă vei opta pentru o saltea din fibre naturale, atunci aceasta trebuie să aibă omologarea Standardului Global pentru Textile Organice. Verifică dacă salteaua prezintă orificii laterale de ventilare, asigurând o ventilație corectă a aerului în interior și astfel prevenind mirosurile neplăcute și alergiile.

Atât pătuțul, cât și salteaua și accesoriile de dormit sunt extrem de importante, iar alegerea lor trebuie făcută cu multă grijă de către părinți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pătuț și saltea pentru bebeluș - cum le alegem pe cele mai bune