Antena Meniu Search
x

ULTIMII ANI tragici din viața lui Miss Ellie, mama lui Bobby și a lui J.R. din Dallas. Care a fost MARELE ei regret

Actrița americană Barbara Bel Geddes, celebră pentru rolul lui Miss Ellie Ewing în serialul de televiziune "Dallas", s-a stins la vârsta de 82 de ani acum zece ani, în 2005.

Actrița americană Barbara Bel Geddes, celebră pentru rolul lui Miss Ellie Ewing în serialul de televiziune "Dallas", s-a stins la vârsta de 82 de ani acum zece ani, în 2005.

S-a stins la vârstă de 82 de ani, răpusă de cancer pulmonar, cu un mare regret: acela de a vedea căminul familiei Ewing. Starea de sănătate nu i-a mai permis să facă drumuri lungi. Toți actorii care au alcătuit distribuția serialului au fost asimilați de către public personajelor. Că un veritabil blestem, de-a lungul carierei, actorii au fost urmăriți de fenomenul Dallas.

 

 Orice alt rol a pălit în față personajelor de la Southfork. Casă care reprezenta căminul familiei Ewing a devenit un adevărat loc de pelerinaj turistic. și pe plaiuri mioritice, mai exact la Slobozia, există o copie fidelă a fermei din Dallas.  

Un destin fabulos

 Bel Geddes a avut primul ei rol important pe Broadway în 1945, în "Deep Are the Roots". Interpretarea i-a adus atunci cronici pozitive și un premiu al Asociației Criticilor de Teatru de la New York pentru cea mai bună actriță.

 în anii '50, imaginea Barbarei apare pe copertele revistelor vremii. Bel Geddes își câștiga faimă în "Panic în the Streets" și "Vertigo", producții regizate de Alfred Hitchcock.

 Anul 1978 a marcat debutul unei noi ere pentru Bel Geddes, care începuse filmările pentru "Dallas". Timp de 13 ani, producția-mamut a provocat o adevărată isterie internațională.

 Pentru români, serialul Dallas a reprezentat în anii '80 o supapă socială și unicul contact cu mentalitatea și stilul de viață occidental. Personajele și veridicitatea situațiilor în care acestea erau implicate dădeau naștere unor adevărate dezbateri sociale și deveneau modele comportamentale, peste tot în lume.

 Producătorii serialului au speculat momentul și au alimentat isteria, recurgând la adevărate strategii de marketing. Momentele-cheie ale scenariului erau ținute în suspans câte o săptămâna. Casele internaționale de pariuri aveau deja mize speciale pentru pasionații de pariuri, fideli consumatori ai serialului.

 Rolul lui Miss Ellie, pe care Bel Geddes l-a jucat din 1978 până în 1990, a făcut-o cunoscută unei noi generații de fani. în 1980, rolul i-a adus și un premiu Emmy pentru cea mai bună actriță.

 De-a lungul celor 12 ani de filmări la "Dallas", pentru Bel Geddes situațiile din viață s-au suprapus deseori cu cele din scenariul serialului.

 Atunci când, conform scenariului, personajul Miss Ellie încerca să supraviețuiască unui cancer la sân, actrița Barbară Bel Geddes suferea în viața reală o masectomie provocată de aceeași boală. Mai târziu, în martie 1984, Bel Geddes a suferit un atac de cord, dar a revenit în serial și a rămas până în 1990, cu un an înainte că producția să fie suspendată de CBC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » ULTIMII ANI tragici din viața lui Miss Ellie, mama lui Bobby și a lui J.R. din Dallas. Care a fost MARELE ei regret