Antena Meniu Search
x

Cum preparăm acasă băuturi delicioase de sezon

Socul este una dintre cele mai iubite plante de e sezon, din care facem socată, dar şi desert. Ca să ne arate ce se mai poartă. în bucătării, Chef Alex Dumitru a pregătit pe loc, special pentru noi, biscuiţi fragezi cu urdă şi flori de soc.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 14:40

Vezi și
  • Socul este una dintre cele mai versatile plante.
  • Reţeta de biscuiţi cu flori proaspete de soc.

Iar Maria Dumitrescu, cel mai nou blogger vegan de pe la noi, ne face o băutură perfectă din petale de trandafir.

Socul are o aromă puternică, pe care o regăsim cel mai adesea în socată, plantele lui se pot fierbe pentru dulceaţă, iar florile uscate sunt bune pentru ceai. Astăzi mergem pe mâna lui Chef Alex Dumitru şi facem biscuiţi cu flori proaspete de soc.

Alex Dumitru, chef: Avem nevoie de unt, făină, sare., zahăr, şi flori de soc sau sirop de soc.

Amestecaţi ingredientele până ce aluatul va semăna cu nisipul ud. Apoi luaţi coca şi rulaţi-o într-o folie de plastic, sub forma unei rulade. Aşteptaţi să se răcească timp de 20 de minute.

Alex Dumitru, chef: Taiem o bucata din el, dăm folia jos.vedeţi, aluatul e ferm.grosimea cxam de un cm.

Tot ce trebuie să mai faceţi acum este să asezaţi biscuţii pe o tavă şi să îi băgaţi la cuptorul preîncălzit, timp de un sfert de oră. Urmează platingul. şi voturile juraţilor!

Alex Dumitru, chef: In mod normal trebuie sa incepem cu ce dureaza mai mult. Facem intai biscuitii, apoi taiem capsunile, gelul poate fi facut din dulceata iar urda o amesteci cu soc proaspat sau sirop de soc.

Maria Dumitrescu, blogger vegan: Ne putem bucura de socată nu numai ca de o băutură răcoritoare, ci şi terapeutică. Îţi trebuie un borcan de 5 litri sau 10 litri depinde dacă vrei să faci ca mine, pentru toţi vecinii. La 10 litri trebuie să pui cam 10 12 flori de soc pe care le găseşti în orice piaţă.

La care se adaugă patru lămâi şi miere. La final, puteţi pune şi un ingredient surpriză. Busuiocul. Apoi. răbdare timp de trei-patru zile până să o consumaţi.

Nu putem să nu amintim şi de trandafirată. Este şi ea o băutură de sezon, uşor de preparat acasă.

Maria Dumitrescu, blogger vegan: La cinci litri de apă punem cam 20 de trandafiri, dar doar petalele care în prealabil sunt spălate să nu rămână praf pe ele, mai întâi punem mierea, apoi amestecăm bine punem lămâile.

Iar la final putem adăuga încă o aromă. De mentă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cum preparăm acasă băuturi delicioase de sezon