Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Cum sa scapi de rutina din cuplu

Oricat am incerca sa idealizam relatia de cuplu, in marea majoritate a perechilor se instaleaza rutina. Fiorul acela de inceput dispare, iar partenerii isi cam vad fiecare de treaba lui

Vezi și

Casatoria devine o continua monotonie, iar gandurile de divort incep sa-si faca aparitia. Psihologii spun ca aceasta ar fi o decizie drastica, ce ar trebui sa intervina abia dupa ce toate celelalte metode de revigorare a relatiei s-au epuizat. In plus, modalitatile de alungare a plictiselii din cuplu nu sunt foarte dificile. Ajunge sa aveti putina bunavointa.

Rutina. O problema groaznica de care se loveste orice cuplu, mai devreme sau mai tarziu. De cele mai multe ori, aceasta intervine chiar dupa casatorie si isi pune amprenta fix pe lucruri care - pana nu demult - creau placere. Cum ar fi sexul.

"Pasiunea apare in prima parte a relatiei. Dupa o perioada lucrurile ajung la un alt nivel emotional. Daca la inceput atractivitatea era extrem de importanta si relatia s-a construit pe principiile atractiei, ulterior deja incep alte lucruri sa fie mai importante", explica Anca Boalga, psiholog clinician. "Cu un pic de creativitate, probabil ca si aceasta problema se poate rezolva. Cred ca ar trebui sa-si aduca aminte pe ce valori s-a construit cuplul respectiv si cum s-a construit. De ce s-a construit? Sa-si aduca aminte de primele momente de cuplu, cum au pornit in aceasta aventura a lor. Daca in prima parte a relatiei este foarte importanta atractivitatea dintre cei doi, ulterior acest lucru ramane, dar la o alta intensitate, mult mai scazuta".

Deci, lucrurile sunt simple. Rutina intervine in orice de relatie de cuplu si problema nu e aparitia ei, ci negasirea unor metode de a o indeparta. Spre exemplu, daca focul relatiei dumneavoastra e pe cale sa se stinga, gasiti orice mijloc bun sa reaprinda flacara pasiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Cum sa scapi de rutina din cuplu