Antena Meniu Search
x

Cum să tratezi TULBURĂRILE de DIGESTIE

Deranjul la stomac, senzația de plin, greața, tulburările nervoase ale stomacului și ale intestinului sau lipsa poftei de mâncare – toate acestea pot fi lesne vindecate pe cale naturală

Deranjul la stomac, senzația de plin, greața, tulburările nervoase ale stomacului și ale intestinului sau lipsa poftei de mâncare – toate acestea pot fi lesne vindecate pe cale naturală

Ceai de anason

Ceaiul de anason liniștește stomacul. Măcinați o linguriță de semințe, opăriți-le cu ¼ l de apă fierbinte, lasați-le să stea 10 minute, apoi strecurați și beți infuzia.

Lapte cu anason și chimen

Este o rețetă recomandată mai ales copiilor, pentru că are gust bun. Se amestecă câte ½ linguriță de semințe de anason și de chimen cu ¼ l lapte și se lasă să fiarbă 5 minute. Apoi se strecoară și se bea înghițitură cu înghițitură.

Decoct de lemn dulce

O rețetă foarte veche: puneți să fiarbă două lingurițe de rădăcină măcinată de lemn dulce cu ¼ l de apă (nu mai mult de 10 minute). Strecurați decoctul și beți de câteva ori pe zi câte o înghițitură.

Ghimbir

Vindecă greața, senzația de vomă, infecțiile intestinale și stomacale, lipsa poftei de mâncare și balonările. Amestecați 10 picături de zeamă de lămâie proaspătă cu două linguri de zeamaă de ghimbir și o linguriță de miere. Mixtura astfel obținută se ia de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.

Chili (ardei iute)

Indienii din Mexic consumă chili pentru vindecarea tulburărilor stomacale și intestinale și a balonării. Ardeii iuți sunt pisați și mâncați așa, sub formă de pulbere. Câte un pumn!

Alimente recomandate: babane, brocoli, smochine, ghimbir, iaurt, cartofi, varză – neutralizează acidul gastric și protejează mucoasa stomacului.

Anasonul, busuiocul, chili, mărarul, feniculul, usturoiul, coriandrul, menta, rozmarinul, piperul negru dezumflă și întăresc digestia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum să tratezi TULBURĂRILE de DIGESTIE