Antena Meniu Search
x

Video Cum se desfăşoară aşteptatul maraton caritabil organizat pentru Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului

Este Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului. Sunt zilele în care trebuie conştientizată importanţa prevenţiei, a depistării precoce şi a accesului rapid la tratament. Dar şi momentul în care tenţia trebuie îndreptată asupra femeilor vulnerabile.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 26.05.2022, 18:08

Vezi și

În acest sens Fundaţia Renaşterea anuţă şi mult aşteptatul maraton caritabil: RACE FOR THE CURE. După doi ani de pauză, cea mai mare cursă caritabilă împotriva cancerului la sân va avea loc în format fizic: pe 5 iunie, de Ziua Naţională a Supraviețuitorilor de Cancer. 

Taxa de înscriere este de 50 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru copii, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru a oferi investigații medicale gratuite femeilor vulnerabile. O înscriere va însemna aşadar un test medical gratuit.

 În anul 2019, la cursă au participat peste 4.100 de persoane, printre ei copii, elevi, studenți, dar și 120 de paciente diagnosticate cu cancer.Pentru cursa de anul acesta, pregătirile sunt în toi. '

Mihaela Geoană, preşedinte Fundaţia Renaşterea: Şi ultimele două ediţii au fost de succes, s-au înscris 2.400 de oameni. Am realizat peste 2.400 de teste în mediul rural cu aceşti bani. 

Sandra Stoicescu: Este imporant să ne gândim mereu la sănătate, iar aceasta este culoarea prin care încerc să le amintesc şi celor de acasă. Ne-am adunat aici ca să fim câţi mai mulţi, să fie un lanţ uman cât mai mare şi să putem obtine prin intermediul Fundaţiei Renaşterea, cât mai multe teste Papanicolau, cât mai multe mamografii gratuite pentru femei care nu fac asta pentru că nu îşi permit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Cum se desfăşoară aşteptatul maraton caritabil organizat pentru Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului