Meniu
Search
x

Cum se manifesta astenia de primavara si cum se trateaza

Primavara aduce cu ea soare, ghiocei si astenie. Nici nu au urcat bine temperaturile in termometre, ca organismul uman da primele semne de slabiciune. Ameteli, nervozitate, dureri de cap si de oase. Raftul cu pastile poate fi invins insa cu ceaiuri si terapii.

la 04.03.2013, 23:48
Vezi și

Soarele sus pe cer si 14 grade Celsius in termometre. O zi de primavara perfecta, pana la prima durere de cap. Vine apoi oboseala, apar nervii si o stare generala proasta. Pe scurt - astenie. Unul din trei astenici are dureri musculare si reumatice.

Primele efecte care apar sunt acele dureri in organism si in oase. Anumite boli de reumatism apar din cauza schimbarilor climatice bruste si nu in ultimul rand hrana pe care o consumam.

Diana are 19 ani si lupta de acum cu astenia. Nu o chinuie inca reumatismul, dar are nevoie de relaxare.

"Astazi a incercat terapiile Bowel si craniosacrala", a spus Diana.

Suna ca in cartile de medicina, iar rezultatul e ca dupa o luna de vacanta.

"Prima dintre ele m-a relaxat foarte mult, si acum am o senzatie de relaxare, a doua poate am fost eu mai stresata", explica tanara.

Terapiile se completeaza reciproc. Mai putin cunoscut la noi, tratamentul craniosacral castiga tot mai multi adepti mai ales acum, la iesirea din iarna.

Pe langa terapiile de stare, o cura cu fructe si ceai, dar si un tratament cosmetic adecvat pot face minuni in lupta cu astenia de primavara. Totul pentru a nu ajunge la raftul cu medicamente.

Potrivit unui studiu Mercury Research, unul din trei romani a suferit de astenie in ultimii ani. Cele mai afectate sunt femeile, patru din zece declarand ca au fost afectate, dar si persoanele de peste 55 de ani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Cum se manifesta astenia de primavara si cum se trateaza