Antena Meniu Search
x

Cartofii româneşti se strică în depozite pentru că hypermarketurile cumpără mai scump din export

Cartofii româneşti se strică în depozite, în timp ce noi cumpărăm din magazine marfă mai scumpă, adusă din străinătate.

Vezi și

Cartofii româneşti se strică în depozite, în timp ce noi cumpărăm din magazine marfă mai scumpă, adusă din străinătate. Şi, uneori, la pachet cu pericole. Un transport din Egipt a fost la un pas să intre în ţară, contaminat cu o bacterie care putea face prăpăd. 

Depozitele de cartofi din Harghita sunt încă pline cu recolta din toamnă. Fermierii spun că nu au reuşit să-şi vândă marfa pentru că hipermarketurile preferă importurile. Culmea, la un preţ mai mare, spun producătorii de la noi.

Sute de kilograme au ajuns astfel hrană pentru animale. Între timp, în ţară au intrat mii de tone de cartofi din străinătate. Un transport periculos a fost oprit în portul Constanţa, înainte ca marfa să ajungă pe piaţă. 1100 de tone de cartofi infectaţi din Egipt.

Până când va găsi o soluţie pentru a-i ajuta pe fermierii români să-şi vândă marfa, ministrul Agriculturii spune că soluţia este la cumpărători.

România importă cartofi de 30 de milioane de euro şi exportă de numai jumătate de milion de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Cartofii româneşti se strică în depozite pentru că hypermarketurile cumpără mai scump din export