Antena Meniu Search
x

Cumpărăturile de toamnă golesc buzunarele românilor

Comercianţii din pieţe profită de sezon şi au scumpit marfa şi cu 30 la sută. Gospodinele au comparat astăzi preţurile legumelor pentru zacuscă şi au negociat fiecare leu.

Vezi și

Comercianţii din pieţe profită de sezon şi au scumpit marfa şi cu 30 la sută. Gospodinele au comparat astăzi preţurile legumelor pentru zacuscă şi au negociat fiecare leu.

Unele, chiar, au ales să cumpere de la supermarket şi hipermarket - marfă de import, dar mai ieftină. Mai norocoşi sunt cei care prepară zacusca de toamnă cu legume din producţie proprie.

Doamna Floarea prepară zacusca după o reţetă pe care o urmează de o viaţă. Ştie exact ce ingrediente să folosească şi cât trebuie să stea preparatul pe foc.

Toate legumele sunt producţie proprie, din grădina pe care o are la Scărişoara, în judeţul Olt. Pentru alte gospodine, însă, pregătirile de toamnă încep cu un maraton la piaţă sau în magazine. Cel mai ieftin coş de legume pentru zacuscă e la hipermarket, cel mai scump, la supermarket. În pieţe, preţurile variază. În zonele "selecte" din capitală, nu sunt pentru toate buzunarele.

La aceleaşi preţuri se găsesc legumele şi în provincie. INTRA HARTĂ În Galaţi, cele mai ieftine vinete din piaţă costă 2,5 lei pe kilogram, gogoşarii circa 3,5 lei iar ceapa - un leu şi jumătate. Sibienii scot din buzunar pentru un kilogram de vinetele 3 lei, iar pentru unul de gogoşari - 5 lei sau chiar mai mult. IESE HARTĂ Cei mai descurcăreţi clienţi cumpără însă cu sacul de la centrele engros. Aici preţurile sunt chiar şi cu 50% mai mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cumpărăturile de toamnă golesc buzunarele românilor