Brunch de toamnă la Cund, în Transilvania
Cum poţi descoperi mai bine frumuseţea satelor din Transilvania? Ne arată localnicii din Cund, care şi-au deschis porţile caselor şi şi-au aşteptat oaspeţii cu preparate tradiţionale, la un brunch de toamnă. Aşezaţi în curte, pe saltele de fân învelite în covoare ţesute, o sută de turişti au fost răsfăţaţi cu gusturi autentice.
Cum poţi descoperi mai bine frumuseţea satelor din Transilvania? Ne arată localnicii din Cund, care şi-au deschis porţile caselor şi şi-au aşteptat oaspeţii cu preparate tradiţionale, la un brunch de toamnă. Aşezaţi în curte, pe saltele de fân învelite în covoare ţesute, o sută de turişti au fost răsfăţaţi cu gusturi autentice.
Au fost cuceriţi de sortimentele de brânză maturată, dar şi de casele vechi săseşti, pe care le-au fotografiat în timpul plimbărilor cu trăsura.
Bine aţi venit în comuna Cund! Ospitalitatea oamenilor din inima Transilvaniei se vede cel mai bine din felul în care îşi primesc oaspeţii. Astăzi, turiştii au fost invitaţi la un bruch de toamnă. Cu preparate servite într-un decor tradiţional. Aşezaţi pe saltele din paie, învelite în covoare ţesute, oaspeţii au căutat autenticitatea în gustul preparatelor.
În farfuriile pline cu brânzeturi, turiştii au căutat branza maturată, fără conservanţi, produsă de fermierii din Cund, care folosesc laptele din fermele proprii. Sortimentele sunt pe alese. De la brânză îmbibată în vin roşu, la brânză cu nuci, coniac, sau ciocolată. Pe piaţă, astfel de produse sunt vândute cu preţuri între 55 şi o sută de lei kilogramul.
De 12 ani organizatorii brunch-ului caută sate diferite din ţară, pe care să le descopere şi să le includă în circuitul turistic.
După brunch, invitaţii s-au plimbat cu trăsura şi au admirat casele săseşti. Participarea la un astfel de brunch costa 100 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰