Antena Meniu Search
x

Video Cursuri practice de autoapărare. Ce poate învăţa o femeie care vrea să scape de un agresor

În România, la fiecare 30 de secunde o femeie este agresată fizic, verbal sau psihic. Iar asta se întâmplă şi la vârste fragede. Un sportiv de performanţă, fost militar în legiunea franceză, vine în ajutorul doamnelor: organizează cursuri practice de autoapărare.

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 06:49

Vezi și

Eduard Orac: România este o ţară în care gradul de conştientizare este destul de scăzut.

Fost luptător MMA, Eduard a decis să le ajute pe victimele violenţelor domestice, aşa că a iniţiat un program unic în România, la Oradea.

Eduard Orac: Aş vrea să le inspir puţină încredere, astfel încât în momentele delicate să se gândească la copiii lor, la persoanele pe care le iubesc.

Douăzeci de tinere s-au aliniat în sala de sport, dornice să înveţe tehnicile de autoapărare.

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău când îți rozi unghiile. Vezi ce spun specialiștii și cum poți scăpa de acest tic

Cursantă: Fiind mămică, mi-am dorit foarte mult să învăţ mai multe. În primul rând, pentru siguranţa mea, iar apoi pentru siguranţa copilului.

Prima şi cea mai importantă tehnică învăţată de femei a fost puterea de conștientizare.

Eduard Orac: Problema este că majoritatea atacurilor sunt comise de o persoană cunoscută. Asta e mentalitatea, din păcate. Majoritatea nici măcar nu le consideră agresiuni.

Eduard le-a învăţat pe cursante şi cum să se apere atunci când sunt faţă în faţă cu un agresor. Doamnele şi domnişoarele au avut ocazia să înveţe zece tehnici inedite de autoapărare.

Cursul de autoapărare de la Oradea se întinde pe parcursul a două zile şi se bazează atât pe tehnici fizice de apărare, cât şi pe tehnici verbale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Cursuri practice de autoapărare. Ce poate învăţa o femeie care vrea să scape de un agresor