Antena Meniu Search
x

Curtea Constituţională îşi cumpără zece maşini de lux

Plimbările sunt importante şi pentru judecătorii Curţii Constituţionale care vor ca anul viitor să-şi schimbe maşinile. Şi nu cu orice fel de marcă, ci cu unele de lux

Vezi și

Plimbările sunt importante şi pentru judecătorii Curţii Constituţionale care vor ca anul viitor să-şi schimbe maşinile. Şi nu cu orice fel de marcă, ci cu unele de lux

Judecătorii Curţii Constituţionale au fost privilegiaţi de Guvern la împărţirea banilor din bugetul pe anul viitor. Prin derogare de la lege, CCR va putea cheltui în 2016 peste 2 milioane 600 de mii de lei pentru înnoirea parcului auto.

Asta înseamnă aproximativ 600.000 de euro pentru zece autoturisme, 9 pentru judecători şi unul pentru secretarul general al instituţiei. Cum preţul unei maşini va fi în jur de 60 de mii de euro, e uşor de presupus că acestea vor fi mărci de lux. Este de menţionat că atât Guvernul cât şi Parlamentul au cumpărat Dacia Duster atunci când au schimbat autoturismele, iar potrivit legii judecătorii CCR au rang de ministru.

Bugetul total al Curţii va depăşi anul viitor 20 de milioane de lei, mai mare cu 21,16% faţă de anul în curs.

Şi Administraţia Prezidenţială va investi în 2016 în parcul auto. Guvernul a alocat pentru capitolul transport peste 2 milioane 700 de mii de lei. Bugetul total al Preşedinţiei depăşeşte 56 de milioane de lei.

O altă instituţie care îşi înlocuieşte autoturismele vechi cu unele noi, este Consiliul Concurenţei. Peste 1.400.000 de lei au primit pentru acest capitol de la bugetul de stat. Suma totală alocată pentru 2016 este de aproape 56 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Curtea Constituţională îşi cumpără zece maşini de lux