Antena Meniu Search
x

Trei cutremure într-o singură zi. Cel mai puternic a avut 5 grade pe scara Richter

România a fost zguduită astăzi de trei cutremure. Cel mai recent a avut 5 pe Richter şi s-a resimţit şi în Bucureşti acum 2 ore.

Vezi și

România a fost zguduită astăzi de trei cutremure. Cel mai recent a avut 5 pe Richter şi s-a resimţit şi în Bucureşti acum 2 ore.

Specialiştii spun că activitatea seismică din Vrancea e una obişnuită. DAR, ce e neobişnuit este că am avut 2 mişcări de pământ în aceiaşi zi. Prima, de 4,4 grade s-a înregistrat la 11.52 şi a avut epicentrul la 41 de kilometri de Focsani. 

Cea de-a doua, la 17.08, a avut 5 grade, s-a produs tot în zona Vrancea, dar a avut epicentrul la o adâncime mai mare şi s-a resimţit şi în Bucureşti. Imediat după a apărut şi replica, destul de puternică, de trei grade.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca a trimis un echipaj in zona Centrului Istoric, pentru a verifica situatia, chiar dacă imediat dupa producerea cutremurului nu s-au inregistrat efecte si nici apeluri din partea populatiei la 112. Pompierii au lansat un indemn la calm, sfatuind oamenii sa se pregateasca pentru eventuale replici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Trei cutremure într-o singură zi. Cel mai puternic a avut 5 grade pe scara Richter