Antena Meniu Search
x
LIVE

Trei cutremure într-o singură zi. Cel mai puternic a avut 5 grade pe scara Richter

România a fost zguduită astăzi de trei cutremure. Cel mai recent a avut 5 pe Richter şi s-a resimţit şi în Bucureşti acum 2 ore.

la 08.02.2017, 19:45
Vezi și

România a fost zguduită astăzi de trei cutremure. Cel mai recent a avut 5 pe Richter şi s-a resimţit şi în Bucureşti acum 2 ore.

Specialiştii spun că activitatea seismică din Vrancea e una obişnuită. DAR, ce e neobişnuit este că am avut 2 mişcări de pământ în aceiaşi zi. Prima, de 4,4 grade s-a înregistrat la 11.52 şi a avut epicentrul la 41 de kilometri de Focsani. 

Cea de-a doua, la 17.08, a avut 5 grade, s-a produs tot în zona Vrancea, dar a avut epicentrul la o adâncime mai mare şi s-a resimţit şi în Bucureşti. Imediat după a apărut şi replica, destul de puternică, de trei grade.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca a trimis un echipaj in zona Centrului Istoric, pentru a verifica situatia, chiar dacă imediat dupa producerea cutremurului nu s-au inregistrat efecte si nici apeluri din partea populatiei la 112. Pompierii au lansat un indemn la calm, sfatuind oamenii sa se pregateasca pentru eventuale replici. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Trei cutremure într-o singură zi. Cel mai puternic a avut 5 grade pe scara Richter