Antena Meniu Search
x

Dan Bistriceanu, un scafandru din Gorj, a stat două ore în apă, în peştera de lângă Mănăstirea Tismana

Un scafandru cunoscut din Gorj le-a dat emoţii mari, astăzi, colegilor lui

Vezi și

Un scafandru cunoscut din Gorj le-a dat emoţii mari, astăzi, colegilor lui

Darius Bistriceanu, cel care i-a ajutat, anul trecut, pe sinisraţii de la Novaci, a intrat împreună cu un coleg în peştera de lângă Mănăstirea Tismana ca să se antreneze pentru un exerciţiu, dar nu a mai găsit ieşirea. Colegul lui, care a reuşit să ajungă la suprafaţă, a dat imediat alarma şi zona a fost împânzită de salvatori. Darius a ieşit, până la urmă, singur din peşteră. 

Dan Bistriceanu nu s-a pierdut cu firea. E scafandru cu experienţă şi salvator din prima linie. Anul trecut, atunci când puhoaiele au înghiţit aproape cu totul casele din Novaci, el şi-a riscat propria viaţă ca să-i salveze pe alţii. A fost felicitat de însuşi prim-ministrul României. Iar în urmă cu doi ani, a salvat de la înec o femeie care făcea poze în peştera Polovragi şi a căzut în apă.

Astăzi, bărbatul şi-a salvat propria viaţă. Pentru că a ştiut exact cum să acţioneze într-o situaţie limită. Dan Bistriceanu a intrat în peştera de lângă Mănăstirea Tismana împreună cu un coleg. Voiau să se antreneze pentru un exerciţiu.

Colegul lui Dan a dat imediat alarma şi zeci de poliţişti, pompieri şi medici au ajuns de urgenţă la gura peşterii. Au încercat să intre după el, dar apa tulbure le punea şi lor viaţa în pericol. În timp ce ei făceau un plan de salvare, scafandrul a ieşit singur la suprafaţă.

Bărbatul este scafandru-salvator de câţiva ani, atunci când a întâlnit nişte salvamontişti care i-au schimbat radical viaţa. Înainte, Dan Bistriceanu a fost marinar şi-a văzut lumea-n lung şi-n lat, la bordul navelor de marfă sau a navelor cargo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Dan Bistriceanu, un scafandru din Gorj, a stat două ore în apă, în peştera de lângă Mănăstirea Tismana