Video

Daniel Leş dă lecţii de olărit în atelierul său din Maramureş. Artistul ceramist duce mai departe arta modelatului în lut

De Redactia Observator.
Publicat: 04.05.2021, 16:42.
Actualizat: 04.05.2021, 16:42

Taina olăritului prinde forme nebănuite în casa unui artist ceramist din Maramureş. Daniel Leş deschide larg porţile unui tărâm din vremurile străbunicilor noştri.

Daniel Leş primeşte mereu vizitatori în atelierul său de olărit, oameni mai mici sau mai mari care vor să afle tainele acestui meşteşug de la cel care duce mai departe ceramica dacică din Maramureş.

Daniel Leş - artist ceramist: Dacă avem ceva ce nu ne poate lua nimeni este acea cuminţenie a satului românesc. Cred că oamenii vin să retrăiască acele momente ale copilăriei chiar şi prin atingerea unei vaze. Dace ne ducem la filonul auntenticităţii în Maramureş, aceasta ne caracaterizează pe noi. Simplitatea. Ceea ce încercăm noi să facem aici este să construim şi sa facem bucurii mari din lucrurile mici. Cei care trec pe aici vor merge cu această amintire în suflet.

Citește și:

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.