Antena Meniu Search
x

Daniela, o tânără mutilată de foc care s-a refugiat în pictură

Pentru supravieţuitorii incendiului, greul n-a trecut. Chiar dacă au fost externaţi din spitale. Rănile le-au mutilat trupurile şi sufletele. Cu gândul la ei este şi Daniela. O tânără care a trecut prin foc.

Vezi și

 Pentru supravieţuitorii incendiului, greul n-a trecut. Chiar dacă au fost externaţi din spitale. Rănile le-au mutilat trupurile şi sufletele. Cu gândul la ei este şi Daniela. O tânără care a trecut prin foc. O sobă a explodat. Iar ea şi-a pierdut bunica, o mătuşă, un unchi şi. chipul. De 26 de ani, trăieşte cu urmele tragediei ei pe obraji. Dar se vindecă prin pictură. Desenează chipuri de oameni şi visează că într-o zi desenele ei vor acoperi pereţii unei galerii de artă.

Încercările Danielei îi schimbă în fiecare zi viaţa. De 26 de ani, tânăra încearcă să-şi găsească un drum, să se vindece, să iubească, să uite. Explozia unei sobe din casa bunicii i-a furat chipul. Şi trei suflete dragi. Bunica, unchiul şi mătuşa au pierit atunci. Ea, fratele şi doi verişori au suferit arsuri grave. Daniela avea şapte ani şi se pregătea pentru prima zi de şcoală.

Suferinţa tinerilor arşi în clubul Colectiv a marcat-o. Tragedia lor a făcut-o să rememoreze ziua când şi ea a fost aproape de moarte.

Iar Daniela simte că a evoluat. Deşi în şcoală copiii au ocolit-o. Iar mai târziu, adulţii au compătimit-o.

Tânăra de 33 de ani a absolvit o facultate. E inginer fără slujbă, din cauza felului în care arată. Dar nu renunţă. Merge la interviuri de angajare şi pictează chipuri de oameni.

Daniela se gândeşte la sufletele "colorate" ale tinerilor care luptă să trăiască. Le înţelege bine suferinţa pentru că a trăit-o. Şi a învins-o.

Daniela luptă în fiecare zi pentru darul pe care l-a primit. Cu familia alături e sigură că poate ridica bariere. Visează că într-o zi desenele ei vor acoperi zidurile unei galerii de artă. Şi că din munca ei va putea să-şi recapete chipul. Şi zâmbetul de dinainte de accident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Daniela, o tânără mutilată de foc care s-a refugiat în pictură