Antena Meniu Search
x

Dansuri populare maghiare

Sute de turisti de pe trei continente s-au adunat in Romania sa invete sa danseze. In inima Ardealului, mai multi instructori le arata pasii dansurilor traditionale maghiare de la Calata

Vezi și

Japonezi, chinezi, mexicani, spanioli, polonezi si chiar maghiari. Aparent nu ii uneste nimic. In realitate, toti vor un singur lucru: sa invete dansurile populare maghiare.

Cand privesti, pare simplu. Cateva piruete si gata dansul. Dar de la teorie la practica e cale lunga. Muzica este atat de frumoasa, incat incepi sa dansezi. Au simtit asta pe pielea lor cei aproape 500 straini, care iau lectii de dans la Sancraiu, o comuna din Cluj.

Printre cursanti l-am gasit si pe Kirara, care a venit tocmai din Osaka impreuna cu familia si prietenii. "In Japonia nu avem dansuri in cuplu, la noi se danseaza doar solo si miscarile sunt mai line", a spui barbatul.

Chiar daca nu sunt obisnuiti cu dansurile in doi japonezii i-au impresionat pe instructorii din tabara. Incearca sa exerseze miscarile chiar si cand este pauza. Si au o multime de intrebari si dimineata, si seara, deci ei cand se scoala, deja lucreaza.

Unii cursanti nu s-au multumit doar sa invete sa danseze. "Ritmul este usor, nu mi se pare greu deloc. Cred ca datorita faptului ca dansez de cand aveam 15 ani si pentru ca am aflat foarte multe despre aceasta muzica, imi este mai usor sa o cant", a spus un cursant.

Cand se va intoarce in Buenos Aires, Nicholas le va canta prietenilor o doina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Dansuri populare maghiare