Antena Meniu Search
x

Dantura, problema generației viitoare. Patru sute de mii de copii, nu știu ce sunt periuța și pasta de dinți

Mulţi părinţi neglijează problemele dentare ale copiiilor lor, mai ales când vine vorba despre dinţii de lapte.

Vezi și

Mulţi părinţi neglijează problemele dentare ale copiiilor lor, mai ales când vine vorba despre dinţii de lapte. Se bazează pe ideea că dantura se va schimba şi cariile vor trece, astfel, de la sine. Nimic mai greşit, avertizează medicii. Netratate, problemele îi vor marca grav pe viitor.

Patru minute cu periuţa şi cu pasta de dinţi ţin cariile departe. Este sfatul stomatologilor care au mers în şcoli şi le-au arătat copiilor cum să îşi îngrijească dinţii corect.

Dacă dinţii de lapte sunt cariaţi şi cad mai devreme, cei permanenţi nu se vor mai dezvolta corect, spun medicii. Campania de educaţie în şcoli a început în urma statisticilor îngrijorătoare. Cei de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, împreună cu Primăria Capitalei, spun că minimum 50% din populaţie nu îşi schimbă periuţa de dinţi regulat.

Pentru copii, e importantă rezolvarea problemelor cât mai rapid, spun medicii.

La fel de importantă este şi alimentaţia. Dulciurile nu se mănâncă la gustare, ci doar după mesele principale. La fel, pastele făinoase, care sunt lipicioase şi rămân mai mult timp pe suprafaţa dentară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Dantura, problema generației viitoare. Patru sute de mii de copii, nu știu ce sunt periuța și pasta de dinți