Antena Meniu Search
x

Video Daria Toma, balerina inclusă în campania "100 de Tineri pentru Dezvoltarea României"

S-au născut să strălucească pe marile scene ale lumii şi muncesc asiduu pentru a atinge starea de graţie. Balerinele de la studioul Operei Naţionale din Bucureşti s-au întors de la Barcelona cu premii şi burse internaţionale. Daria Toma este unul dintre aceste talente şi visează să devină balerină profesionistă. Pentru a ajunge la acest vis, aici, în ţară, are nevoie de sprijin. Începe campania "100 de Tineri pentru Dezvoltarea României.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 21.12.2023, 11:59

Vezi și

Daria, la doar 13 ani, se poate lăuda cu un palmares impresionant: a reprezentat Romania la concursul Youth America Grand Prix de la Barcelona şi a câştigat premii importante la concursuri de balet naționale și internaționale, inclusiv "Dance Star World" si Grand Prix Vienna. Alături de colegi, face performanţă pe marile scene ale lumii. 

Graţia şi perfecţiunea nu se obţin uşor. În spatele mişcărilor suave, stau ore întregi de muncă şi multă ambiţie. Elevii Studioului de Balet pentru Copii si tineret se antrenează peste zece ore pe zi. 

Pentru Daria, drumul către lumea baletului a început la trei ani, când a primit cadou un covoraş şi o bară pentru balet. Sora ei i-a fost model.

Paşii i-au fost îndrumaţi de o fostă dansatoare de balet la Moscova. Care crede că Daria a fost născută pentru a fi balerină.

Doar că pasiunea şi drumul spre performanţa costă mii de euro. Astfel că multe balerine renunţă pe parcurs pentru că familiile nu le mai pot susţine visurile. Pentru ca Daria să strălucească pe scenele lumii, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României i-a oferit spijin pentru participarea la competiţia din Barcelona.

Daria Toma este prima tânără inclusă în campania "100 de Tineri pentru Dezvoltarea României", o inițiativă care scoate la iveală tinerii talentaţi ai ţării cărora şi se oferă şansa de a-şi împlini potenţialul aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Daria Toma, balerina inclusă în campania "100 de Tineri pentru Dezvoltarea României"