Antena Meniu Search
x

Dascălii din tot judeţul Cluj au făcut noapte albă pe holurile liceului "Bathory Istvan"

Dascălii din tot judeţul Cluj au făcut noapte albă pe holurile liceului "Bathory Istvan". Profesorii care vor să-şi completeze normele didactice, să ocupe posturi vacante sau să se transfere la alte şcoli au aşteptat cu orele să ajungă în faţa comisiei de la inspectorat.

Vezi și

Dascălii din tot judeţul Cluj au făcut noapte albă pe holurile liceului "Bathory Istvan". Profesorii care vor să-şi completeze normele didactice, să ocupe posturi vacante sau să se transfere la alte şcoli au aşteptat cu orele să ajungă în faţa comisiei de la inspectorat. Oamenii se plâng că trec prin acelaşi calvar în fiecare an, pentru că programul stabilit iniţial nu se respectă aproape niciodată. 

Şedinţele publice au început ieri, când candidaţii şi-au putut alege şcolile în care să predea. Ca în fiecare an, procesul a avut loc într-un singur centru pentru întreg judeţul Cluj. Şi, cu toate că programarea s-a făcut pe ore, pentru fiecare disciplină în parte, totul s-a decalat extrem de mult.

Deşi ultima disciplină fusese programată în jurul orei 20, profesorii nu ajunseseră nici la miezul nopţii în faţa comisiei care trebuia să le analizeze cererile. Mulţi au venit de la zeci de kilometri, dar s-au văzut nevoiţi să îndure alte ore lungi de aşteptare, în speranţa că vor reuşi să obţină un post mai aproape de casă sau că vor putea continua să predea ca suplinitori în şcolile în care au lucrat până acum.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu au putut fi contactaţi până acum, pentru o reacţie. Procesul de ocupare a posturilor rămase libere în învăţământ continuă şi astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Dascălii din tot judeţul Cluj au făcut noapte albă pe holurile liceului "Bathory Istvan"