De 70 de ani, România găteşte după cărţile ei! Cum i-au modificat comuniștii rețetele Sandei Marin
Sanda Marin sau Cecilia Simionescu-Zapan pe numele ei adevărat este cea care a învăţat România să gătească. Faimoasă pentru cărțile ei de reţete a devenit o adevărată Biblie în majoritatea bucătăriilor românilor în secolul XX.
Sanda Marin sau Cecilia Simionescu-Zapan pe numele ei adevărat este cea care a învăţat România să gătească. Faimoasă pentru cărțile ei de reţete a devenit o adevărată Biblie în majoritatea bucătăriilor românilor în secolul XX.
A publicat volumul "Carte de Bucate", o lucrare care a "domnit" în bucătăriile româneşti peste 70 de ani. Chiar dacă astăzi, alți bucătari profesioniști s-au făcut remarcați și i-au mai şters din autoritate, Sanda Marin rămâne cea mai mare bucătăreasă româncă din toate timpurile. Despre femeia din spatele acestei cărţi s-a crezut în anii comunismului că este bărbat sau că este vorba despre un autor colectiv sau că "sandamarinul" este, de fapt, o ustensilă de gătit.
Citește continuarea pe a1.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰