Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De ce a durat operaţiunea de salvare ȘASE ORE?

Şase ore s-a mers la NIMEREALĂ. O spune unul dintre salvatori. Într-o cautare haotică, au fost sute de pompieri, poliţişti, jandarmi, legaţi parcă la ochi. Au impresionat doar prin numărul lor. La locul tragediei, primii care au ajuns au fost oameni simpli.

de Redactia Observator

la 22.01.2014 , 10:30

Pădurari şi pasionaţi de off road. Şi de salvare. Au reuşit ceea ce ofiţerii STS n-au putut să facă cu toată tehnologia lor de milioane de euro. Din centrul de comandă, au fost trimise echipajele pe trei piste greşite. Au transmis informaţii false şi astfel s-au risipit ore. Şi vieţi!

Au fost mulţi, dar nu numărul lor a contat. Unii au alergat să perieze muntele. Alţii au aşteptat veşti. Şi mai ales - o informaţie preţioasă. UNDE e căzut avionul cu medici. Cei mai mulţi au căutat răspunsuri pe hărţi pentru turişti.

Sunt gheţuri mari, zăpadă, e greu de mers cu autoturismul. Pe jos!, arată un polițist pe hartă.

Vezi și

Era ora 19:31. Trecuseră mai bine de trei ore de la accident, iar Serviciul de Telecomunicatii Speciale tocmai raportase ultima coordonată a locului tragediei.

A treia încercare de localizare avea să dea eroarea cea mai mare. A fost transmisă o rază de căutare ce s-a dovedit a fi la 14 kilometri distanţă de victime.

Cea mai bună estimare a fost făcută de Romatza. Dar, totuşi, departe de adevăr.

Echipele au fost trimise să caute pe o suprafaţă de aproape 50 de kilometri pătraţi. Ceea ce a făcut şi mai grea misiunea într-o zonă de pădure, într-o noapte ceţoasă, cu zăpadă de jumătate de metru.

Se scurgea timpul, se scurgea şi viaţa a doi oameni.

Deşi, la 112, era centrul de comandă STS Cluj. Au recunoscut, astăzi, că în zadar au încercat să ajungă la victime, căutând semnalul lor la telefon. Cu toată tehnologia de milioane de euro.

Şi cu tot ajutorul dat de echipele de intervenţie din patru judeţe. Sute de oameni au fost trimişi în trei locuri greşite! Şi nimeni nu plăteşte pentru bâlbâiala care a ucis doi oameni.

Ce nu au reuşit generalii din ISU şi Serviicii, a făcut-o un simplu localnic, care şi-a cerut scuze că n-a aflat la timp de accident. Altfel, îi găsea mai repede. SINGUR!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » De ce a durat operaţiunea de salvare ȘASE ORE?