Antena Meniu Search
x

De la 1 iulie va crește calitatea alimentelor. Companiile românești vor avea reguli mai stricte de respectat

Calitatea alimentelor va creşte de la 1 iulie. Se schimbă normele pentru certificarea produselor, iar companiile românești vor avea reguli mai stricte de respectat. 

de Redactia Observator

la 20.05.2021, 09:17

Vezi și

Siguranța și calitatea alimentelor cresc începând cu 1 iulie, când companiile românești, prezente în hipermarketuri, vor avea reguli mai stricte pentru certificarea producției.

România devine a treia țară din Europa care recunoaște cel mai înalt standard de siguranță și calitate alimentară, IFS Food 7, prin care produsele sunt, mai ales în stadiul de producție, intens verificate.

Prin această certificare internațională recunoscută oficial de autorități, producătorii își pot comercializa produsele în marile lanțuri de retail, dar să și exporte în toată lumea, inclusiv în piețe greu accesibile, precum Statele Unite ale Americii. 

Potrivit Institutului Național de Statistică, în primele trei luni ale acestui an, importurile de alimente și animale vii au crescut cu 10%, iar exporturile, cu doar 4%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » De la 1 iulie va crește calitatea alimentelor. Companiile românești vor avea reguli mai stricte de respectat